|

Bozdağ: Avrupa Konseyi teröre destek verdi

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi, Vaclav Havel İnsan Hakları Ödülü'nü FETÖ üyeliğinden yargılanan Murat Arslan'a verdi. Karara tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, "Şiddetle kınıyorum. Bu, insan hakları, demokrasi ve hukuka değil teröre destektir" dedi. Dışişleri Bakanlığı da, AKPM'nin siyasi girişimlere alet edildiğini vurguladı.

Yeni Şafak
11:47 - 10/10/2017 الثلاثاء
Güncelleme: 11:57 - 10/10/2017 الثلاثاء
AA
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin FETÖ sanığına ödül vermesi tepki çekti.
Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi'nin FETÖ sanığına ödül vermesi tepki çekti.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin, FETÖ sanığı Murat Arslan'a ödül vermesine tepki gösterdi. Kararı şiddetle kınadığını belirten Bozdağ, "Teröre destek verdiler" ifadelerini kullandı. Twitter hesabından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı şunları söyledi:

  • "Václav Havel İnsan Hakları Ödülü’nün, FETÖ terör örgütü üyeliğinden yargılanan Murat Arslan’a verilmesi, son derece yanlıştır/kabul edilemez.
  • Demokrasi,insan hakları/hukukun üstünlüğünün koruyucusu Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin bu kararı, AB değerlerinin AKPM’ce inkarıdır.
  • Yargılaması süren bir terör zanlısını insan hakları savunucusu gibi göstermek, demokrasi ve insan hakları idealine ihanettir.
  • Bu kararından dolayı Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisini şiddetle kınıyorum.Bu, insan hakları, demokrasi ve hukuka değil teröre destektir."
"AKMP siyasi girişimlere alet edildi"

Dışişleri Bakanlığı da, AKPM'nin kararına tepki gösterdi. Bakanlığın açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

  • "Václav Havel İnsan Hakları Ödülü’nün 15 Temmuz darbe girişiminin sorumlusu olan FETÖ terör örgütünün üyesi bir kişiye verilmiş olması son derece yanlıştır ve kabul edilemez. Demokrasi, insan hakları ve hukukun üstünlüğü ilkelerinin koruyucusu bir örgütün çatısı altında böyle bir hataya düşülmesi Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nin inandırıcılığına ciddi bir darbe teşkil etmiştir.
  • Yargı süreci devam eden bir konuda, bir terör zanlısını insan hakları savunucusu gibi göstermek demokrasi ve insan hakları idealine ihanettir. Böyle bir yaklaşım terörü destekleyen çevrelere yardımcı olmaktan öte bir anlam taşımamaktadır. Bu tür siyasi girişimlere AKPM’nin alet edilmesinden derin teessür duyuyoruz."

#Bekir Bozdağ
#Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi
#FETÖ
#Murat Arslan
٪d سنوات قبل