|

Bozdağ ve Çavuşoğlu'ndan Kudüs açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Kudüs’ün başkent ilanı, büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini yok eder, bölgede büyük kargaşa, kriz, kaos ve çatışmalara kapı aralar, öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir" dedi. Dışişler Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da, "ABD'nin Kudüs planı büyük bir hata olur. Dünya buna karşı" diye konuştu.

Yeni Şafak
12:30 - 6/12/2017 Çarşamba
Güncelleme: 15:49 - 6/12/2017 Çarşamba
AA
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kudüs açıklaması...
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Kudüs açıklaması...
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, ABD'nin
Kudüs
'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma planına ilişkin, "Kudüs’ün başkent ilanı, büyük zorluklarla yürütülen barış sürecini yok eder, bölgede büyük kargaşa, kriz, kaos ve çatışmalara kapı aralar, öngöremediğimiz olumsuzluklara gebedir. Kısaca Kudüs'ün başkent ilanı, hepimiz ve herkes için büyük felaket olur" ifadesini kullandı.

Bozdağ, "Herkesi, sorumlu davranmaya, imza koyduğu anlaşmalara sadık kalmaya, aklıselim ile hareket etmeye, iç politika veya başka gerekçelerle dünya barışını tehlikeye atmaktan kaçınmaya, nefsi hareket etmemeye, Müslümanları ve İslam ülkelerini, izzetine sahip çıkmaya davet ediyorum" diye konuştu.

Çavuşoğlu: Büyük bir hata olur


Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma girişimi ile ilgili olarak, "Bu büyük bir hata olacaktır. Bölgeye istikrar ve barıştan ziyade kaos getirecektir. Türkiye'nin tutumu bellidir. Buna sadece Müslüman dünyası değil, tüm dünya karşı çıkmaktadır. ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'a daha önce de söyledim, görüşmemde de bunu tekrar dile getireceğim" şeklinde konuştu.

#Bekir Bozdağ
#Kudüs
#ABD
6 yıl önce