|

Bu acıya yürek dayanmaz

Gaziantep’te düğün merasimine yönelik canlı bombalı saldırıda yaralanan 6 yaşındaki Azad Aydınalp de kurtarılmadı. Azad’ın cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Evladının mezarı başında Kürtçe ağıtlar yakan anne Zehra Aydınalp’ın feryatları yürekleri dağladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 19:45 - 30/08/2016 Salı
Yeni Şafak

Gaziantep'te 20 Ağustos'ta bir sokak düğünün yönelik düzenlenen bombalı saldırıda ağır yaralanan 6 yaşındaki Azad Aydınalp hayata tutunamadı. Hain saldırıı sonucu canından olan küçük çocuğun cenazesi dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Şahinbey ilçesine bağlı Beybahçe Mahallesi'ndeki düğün merasimine yönelik bombalı saldırıda babası Servet Aydınalp ile birlikte yaralanan Azad Aydınalp, tedavi gördüğü Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi Şahinbey Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.



SİNİR KRİZİ GEÇİRDİLER


Acı haberi alan Azad'ın ailesi ve yakınları sinir krizi geçirdi. Fenalaşan aile fertlerine sağlık ekipleri müdahale etti. Adli Tıp Kurumunda otopsi işlemleri tamamlanan küçük çocuğun cenazesi yakınlarınca teslim alındıktan sonra Yeşilkent Mezarlığına götürüldü. Burada kılanan cenaze namazının ardından Azad'ın cenazesi, aynı saldırıda hayatını kaybeden yakınlarının yanındaki


mezara defnedildi.



Patlamada ayağından yaralanan ve özel bir hastanede tedavisi süren baba Servet Aydınalp de evladını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Baba Aydınalp, akrabalarının yardımıyla getirildiği mezarlıkta gözyaşı döktü. Defin işleminin ardından oğlunun mezarı başında Kürtçe ağıt yakan anne Zehra Aydınalp ise yakınları tarafından güçlükle sakinleştirildi. Gaziantep'te 20 Ağustos'ta düğün merasimine yönelik bombalı saldırıda 55 kişi yaşamını yitirmişti. Azad'ın da hayatını kaybetmesiyle canlı bomba saldırısında ölenlerin sayısı 56'ya yükseldi.


#Gaziantep
#Azad Aydınalp
8 yıl önce