|

Bu çiçeği koparan yandı

Dünyada sadece Aydın’ın Dilek Yarımadası Milli Parkı’nda yetişen tüylü çan çiçeğinin koparılması halinde 41 bin lira idari para cezası uygulanıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/05/2016 Tuesday
Güncelleme: 20:13 - 30/05/2016 Monday
Yeni Şafak

Aydın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda koruma altında olan ve rengiyle dikkati çeken “tüylü çan çiçeği''ni koparanlara 41 bin lira idari para cezası uygulanıyor. Nisan ile haziran ayları arasında çiçek açarak doğal yaşam alanı Dilek Yarımadası'nı süsleyen tüylü çan çiçeği (campanula tomentosa), doğa fotoğrafı tutkunlarının ilgisini çekiyor. Dünyada 300 türü bulunan çan çiçeğinin sadece Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yetişen türü olan tüylü çan çiçeği, mor renkleriyle ve tüylü dokusuyla türdeşlerinden ayrılıyor.



DÜNYA ENDEMİK TÜRLERİNDEN


Tüylü çan çiçeğinin Türkiye için büyük bir değer olduğunu aktaran Doğa ve Milli Parklar 4. Bölge Müdürü Rahmi Bayrak, “Doğanbey mıntıkasında bolca açmış olan tüylü çan çiçekleri dünya endemik türlerinden bir tanesidir. Bu türün korunması bizim için çok önem arz ediyor. Bu çiçeği koparanlara verilecek ceza 41 bin liradır” dedi.


#Dilek Yarımadası Milli Parkı
#Tüylü çan çiçeği
8 years ago