|

Bu davadan vazgeçmem

Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip’in de aralarında olduğu 34 kişiyi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde şehit eden FETÖ’cü hainler hakim karşısına çıktı. Erol Olçok’un eşi Nihal Olçok, “Abdullah’ın kanı yere düştü, ben bu davalardan vazgeçmem. Biz geçmeyiz, inşallah Türkiye vazgeçmez” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/10/2017 Salı
Güncelleme: 08:20 - 10/10/2017 Salı
Yeni Şafak
Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin dava dün başladı
Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin dava dün başladı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında, aralarında Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’un da bulunduğu 34 kişinin şehit edildiği 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ndeki olaylara ilişkin dava dün başladı. 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen 135’i tutuklu 143 sanığın yargılandı davanın ilk duruşması yapıldı.

143 SANIK YARGI ÖNÜNDE

İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesince, Silivri Ceza ve İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında yapılan binadaki büyük salonda görülen duruşmaya tutuklu sanıkların tamamı ile 2 tutuksuz sanık katıldı. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ravza Kavakcı Kan ile milletvekilleri Nabi Avcı, Mehmet Metiner, Hasan Turan ve İsmet Uçma duruşmaya izleyici olarak katıldı.

Müşteki ve sanık avukatları ile izleyicilerin hazır bulunduğu duruşmada sanıkların ilk kimlik tespitleri yapıldı. Müştekiler, sanık yakınları ve izleyiciler, 780 kişilik duruşma salonunu tamamen doldurdu.


BABAM YERİNE BEN GELDİM

Kimlik tespiti sırasında müştekilerin bulunduğu sıralardan söz alan bir kişi, müşteki olan babasının duruşmaya gelemediğini, yerine kendisinin geldiğini belirterek, "Babam, 'Oraya silahla giremiyorsam gitmem, silahla girip oradaki teröristleri öldürmek istiyorum' dedi. Yerine ben geldim" diye konuştu. Duruşma salonundaki bazı mağdur ve müştekiler bu konuşmayı alkışlarken araya giren Mahkeme Heyeti Başkanı, sadece müştekilerin kimlik tespitlerini yaptıklarını belirterek, diğerlerinin izleyici olarak duruşmada yer alabileceğini söyledi. Müştekilerden Nurettin Göksu'nun isminin okunduğu sırada söz alan avukatı ise müvekkilinin vefat ettiğini belirtti. Toplamda 151 kişi hakkında soruşturma yürütüldüğü aktarılan iddianamede, darbecilerin emniyet güçlerine ateş açması sonucunda çıkan çatışmada Üsteğmen Vedat Yıldız, Astsubay İbrahim Gül, Uzman Çavuş Mustafa Çelik, askeri öğrenciler Murat Tekn, Ragıp Enes Katran, erler Burak Dinler ve Kurtuluş Kaya’nın etkisiz hale getirildiği, ölmeleri nedeniyle de bu kişiler hakkında takipsizlik kararı verildiği belirtiliyor. İddianamede, cuntacılar hakkında 37’şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması isteniyor.


SUÇÜSTÜ YAKALANDILAR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Mahir Ünal, FETÖ’cülerin, gerçek darbecilerin yargılanmadığı tarzındaki söylemlere ilişkin, “Bugün buradan tekrar altını çizerek söylüyorum; darbeciler adalet önünde hesap veriyorlar. O gece suçüstü yakalandılar ve bugün mahkemelerde yargı önünde millete hesap veriyorlar. Bunun hesabı soruluyor” dedi.


Orada olmak çok zordu

Oğlu Abdullah Tayyip ile eşi Erol Olçok’u 15 Temmuz akşamı darbecilerin kurşunlarına kurban veren Nihal Olçok Silivri’de başlayan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü davasını yerinde takip eden isimler arasındaydı. Duruşmaya verilen arada dışarı çıkan Nihal Olçok, sanıklarla aynı ortamı paylaşmasının kendisinde nasıl bir duygu yarattığını, "Aynı ortama girmek çok zordu. Biz 6 aydır kendimizi hazırladığımızı düşünüyorduk. Ama öyle değilmiş. Girince anladık" sözleriyle ifade etti. Davaları önemli ve önemsiz olarak ayırmadıklarını ifade eden Olçok, köprü ne kadar önemliyse havaalanı o kadar, havaalanı ne kadar önemliyse köprünün o kadar önemli olduğunu vurguladı..

BU DAVADAN VAZGEÇMEM

Olçok, “Allah beni bir davadan mahrum bıraktı, başörtüsü davasından. 1998 yılında üniversiteyi kazanmıştım. Ama o davadan çekilmemin sebebi Abdullah'a gebe olmamdı. O zaman Abdullah karnıma düştü, o davalardan çekildim. Şimdi Abdullah'ın kanı yere düştü, ben bu davalardan vazgeçmem. Biz geçmeyiz, inşallah Türkiye vazgeçmez” dedi.

#15 Temmuz
#Nihal Olçok
7 yıl önce