|

Bu öfke dinmez

Filistinliler üzerinde terör estiren İsrail’e Mavi Marmara’nın 8. yılında da lanet yağdı. Tünel’de toplanan binlerce vatandaş, “Kudüs Müslümanların başkentidir!” sloganıyla Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüdü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/06/2018 Cuma
Güncelleme: 01:25 - 1/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
Filistinliler üzerinde terör estiren İsrail’e Mavi Marmara’nın 8. yılında da lanet yağdı
Filistinliler üzerinde terör estiren İsrail’e Mavi Marmara’nın 8. yılında da lanet yağdı

Mavi Marmara katliamının 8. yılında İsrail, Taksim’de toplanan binlerce vatandaş tarafından lanetlendi. İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı, tarafından düzenlenen yürüyüş, “Kudüs Müslümanların başkentidir!” sloganıyla gerçekleştirildi. Katılımcıların Filistin bayrakları taşıdığı yürüyüş Tünel'den başlayıp Galatasaray Lisesi'nin önünde son buldu. Mavi Marmara'da şehit düşen 10 ismin de unutulmadığı yürüyüşte, sık sık şehit isimleri zikredildi. Yürüyüşe katılanlar, “Kahrolsun İsrail”, “Filistin'e selam, direnişe devam”, “Katil İsrail Filistin'den defol”, “Mavi Marmara onurumuzdur” ve “Mescid-i Aksa yalnız değildir” gibi sloganlar attı.


GAZZE KUDÜS MUHAFIZIDIR

Katılımcılara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ramazan ayında yürüyüşe katıldıklarından dolayı Filistin sevdalılarına teşekkür etti. Yıldırım, İsrail'in Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalıştığını ifade ederek, şöyle konuştu: “Gazze, Mescid-i Aksa savunucusudur, Gazze, Kudüs muhafızıdır. Kudüs kurtarılıncaya dek bu mücadele devam edecek. Mehmetçik'in Kudüs'e gitmesi gerektiğini bir kez daha vurguluyoruz. Milli Güvenlik Kurulu'nda Allah'a şükürler olsun Filistin konusu ele alındı, 'Kudüs'ün kutsiyeti takip edilecek' denildi. Türkiye'de bu noktaya geldiysek, Allah'a şükürler olsun bunda rahmetli Erbakan Hoca'nın payı vardır, bunda 'one minute' diyen Cumhurbaşkanımızın payı vardır, bunda Mavi Marmara şehitlerinin payı vardır.”


Aslında 16 şehidimiz var

Yürüyüşe katılanlara hitap eden İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım “Netanyahu katildir, İsrail askerleri katildir” ifadelerini kullanarak konuşmasına şöyle devam etti: “Davamız kuru kuruya bir slogan davası değildir. Yetişen gençler bir gün Kudüs’e de akmayı bilecek. Türk Ordusu’nu da Türk Yargısı’nı da bir kez daha göreve davet ediyorum. Niçin Türk Ordusu’nu göreve davet ediyorum? Mavi Marmara’da 16 şehidimiz vardır, o gece İsrail, Türk Ordusu’na saldırdı. İskenderun’da 6 tane askerimizi şehit etti, PKK’yı kullandı ve daha sonra yapılan araştırmalarda kullanılan o PKK’lıların İsrail ve Tel Aviv ile ilişkisi çıktı. Türk Ordusu, Türk askerleri için intikam almalıdır.” değerlendirmesinde bulundu.


Öldürmek için geldiler

Gazze’ye insani yardım götürmek için 750 aktivist ile yola çıkan Mavi Marmara beraberindeki gemiler, 31 Mayıs 2010’da İsrail’in tümüyle hukuksuz ve vahşi bir şekilde uluslararası sularda düzenlediği bir saldırıya hedef olmuştu. İsrail, vahşi saldırısını filoya hiçbir uyarı yapmadan katliam amaçlı gerçekleştirmişti. Mavi Marmara gemisine yönelik saldırıda İbrahim Bilgen, Ali Haydar Bengi, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Necdet Yıldırım, Furkan Doğan, Fahri Yaldız, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz ve Süleyman Uğur Söylemez şehit düşmüş, onlarca kişi de yaralanmıştı.


Kızılhaç: Tam bir sağlık krizi

Uluslararası Kızılhaç Komitesi, 30 Mart’tan bu yana Filistinlilere yönelik İsrail saldırılarının bölgede benzeri görülmemiş bir sağlık krizini tetiklediğini duyurdu. 13 bin Filistinlinin yaralandığını bildiren Kızılhaç, Gazze’deki hastanelerin bu yaralıları tedavi etmekte zorlandığını belirtti. Gazze’deki sağlık sistemine takviye güç amacıyla iki cerrahi ekip ve ilave sağlık uzmanları göndereceklerini açıklayan Kızılhaç ayrıca Gazze’deki Şifa Hastanesine 50 yataktan oluşan bir cerrahi ünite kurulacağını bildirdi. Uluslararası Kızılhaç Komitesi (ICRC), bölge direktörü Robert Mardini, 3 bin 600 kişide uzuv yaralanmaları görüldüğünü, bazı yaralıların birden çok kez hedef alındığını söyledi. 400 kadar yaralının geçici veya kalıcı sakatlık riskiyle karşı karşıya olduğunu ifade eden Mardini, bin 350 Filistinlinin yaralarının karmaşık olduğunu ve 4 binden fazla ameliyat gerçekleştirileceğini kaydetti.

#Mavi Marmara
#Gazze
6 yıl önce