|

Barzani'ye uyarı: Savaşı ateşler

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Ankara'da önemli açıklamalarda bulundu. Canikli, Barzani'nin referandum ısrarına değinerek, "Bu referandum yeni bir savaşın fitilini ateşlemektir" dedi.

Yeni Şafak
15:52 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 16:34 - 19/09/2017 Salı
AA
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli
Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli

Birçok Amerikan ve Alman firmasının, savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo uygulayarak Türkiye'ye vermdiklerini ifade eden Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "Şu anda içinde yaşadığımız durum, tablo bu. Hibe filan değil, parasını peşin veriyoruz ama terör örgütlerine karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar ama hamdolsun özellikle son yıllarda bu mücadeleyi tamamen kendi imkanlarımızla, kaynaklarımızla yerli savunma ürünleriyle yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz." dedi.

"Tüm güvenlik güçlerimiz görevinin başındadır"

IKBY'nin referandum kararıyla bağlantılı gelişmelere ilişkin görüşünü aktaran Milli Savunma Bakanı Canikli, "Bütün güvenlik güçlerimiz, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz görevinin başındadır. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da gelişmeleri çok yakından takip ediyoruz. Eğer bir karar alınması, adım atılması gerekiyorsa o da kararlılıkla yerine getirilecektir." diye konuştu.

  • Erteleme değil iptalini istiyoruz
  • Barzani’ye sert yanıt vermeye hazırlanan Türkiye, 22 Eylül’e çekilen Milli Güvenlik Kurulu toplantısı öncesi, müdahale seçeneklerini ortaya koymaya başladı. TSK’nın, Habur sınır kapısında düzenlediği tatbikatla, askeri tedbirler de dahil her seçeneğin masada olduğu net bir şekilde vurgulandı. Bu adımın ardından Habur’dan ticarete yönelik kısıtlamalar, Barzani’nin Türkiye’deki şirketlerine yönelik denetimlerin arttırılması gibi hamlelerin gelebileceği belirtiliyor. Türkiye, Kerkük’ü işgal planını da içeren referandum konusunda “erteleme” değil, “iptal” istiyor. Bu doğrultuda da sadece bugün için değil, gelecekte de caydırıcılık yaratacak keskinlikte önlemler masada.

#Nurettin Canikli
#IKBY
7 yıl önce