|

Bu tuzağa düşmeyiz

Başbakan Binali Yıldırım, Ankara'da meydana gelen olayın ardından yaptığı açıklamada saldırıyı kınayarak, yaşanan bu menfur olayın Rusya ile Türkiye arasında devam eden ve gelişmekte olan ilişkileri bozmaya yönelik olduğunun altını çizdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/12/2016 Salı
Güncelleme: 03:32 - 20/12/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yıldırım, açıklamasında olayın ilk anından itibaren konuyu yakından takip ettiğini ve bu konuda Rus muhatabına gelişmeler hakkında anında bilgi verdiğini açıkladı. Başbakan Yıldırım, Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkilerin zarar görmesine izin verilmeyeceğine ve terörün tuzağına düşülmeyeceğine dikkat çekti.



YAKIN ÇALIŞTIĞIMIZ BİR İSİMDİ


Son zamanlarda Suriye başta olmak üzere Türkiye'nin Rusya ile başlattığı bölgedeki barışı tesis etmeye yönelik çabalara vurgu yapan Yıldırım, “Bu ve buna benzer olayların asla ve asla çabalarımızı aksatmayacağı inancını taşıyorum” dedi. Başbakan Yıldırım, “Geçtiğimiz hafta Moskova'da yakından çalışma imkanı bulduğumuz bu değerli Büyükelçiyi kaybetmenin üzüntüsü içerisindeyiz. Bu alçak terör eyleminin faili ve arkasındaki karanlık çevreleri açığa kavuşturmak ve adalete teslim etmek için her türlü çaba gösterilmektedir” dedi. Yıldırım, Rusya halkının acılarını paylaştıklarını ve Büyükelçi'nin yakınlarına ve Rusya halkına taziyelerini ilettiğini belirtti.


#Binali Yıldırım
#Moskova
7 yıl önce