|

Bu zatı artık teslim edin

ABD’ye seslenen Cumhurbaşkanı, “Pensilvanya’daki bu zatı artık Türkiye’ye teslim edin” çağrısı yaptı. Erdoğan vatana ihanet edenler için idam cezasının getirilmesi talebinin de Meclis'te görüşülebileceği sinyalini verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 17/07/2016 Pazar
Güncelleme: 23:06 - 16/07/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sabah saatlerinde Atatürk Havalimanı'nda akşam ise Kısıklı'daki evinin önünde halka seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı'nda bekleyen onbinlerce kişiye “Sizlerle gurur duyuyoruz” dedi. Erdoğan, vatandaşlardan da meydanları terk etmemesini istedi: Buradan durum normalleşene kadar ayrılmak yok. Ben de ayrılmayacağım. Berabersek, burada kalacağız.



PARALELDEN ÇOK ÇEKTİK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütü FETÖ mensuplarının darbe girişimine tepki göstermek amacıyla Üsküdar Kısıklı'da toplanan vatandaşlara yaptığı konuşmada ise Türkiye'nin Paralel Devlet Yapılanması'ndan çok çektiğini belirtti. Erdoğan, “Ben buradan Amerika'ya sesleniyorum, Amerika'ya sesleniyorum, Sayın Başkan'a sesleniyorum, diyorum ki; Sayın Başkan sizin kendinize bunu söyledim, 'Pensilvanya'daki 400 dönüm arazinin içinde yer alan bu zatı ya deport edin ya da bize verin' demiştim ve bunların darbe girişimi içerisinde olduğunu size söylemiştim ama dinletemedim. Şimdi bugün bu darbe girişiminden sonra tekrar sesleniyorum, diyorum ki; Pensilvanya'daki bu zatı artık Türkiye'ye teslim edin.” dedi.



İDAM SİNYALİ


Darbe girişimine tepki amacıyla Üsküdar Kısıklı'da toplanan vatandaşlara seslenen Erdoğan, vatandaşların “İdam isteriz” sloganları üzerine, “Şüphesiz ki her talebin değerlendirilmesi, konuşulması, görüşülmesi demokratik ülkelerde bir haktır. Bu, parlamento çatısı altında değerlendirilir. Bunun için bir yerlerden izin almaya da gerek yok.” ifadelerini kullandı.



Muhalefete teşekkür


Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli'yi arayarak darbe girişimine prim vermemelerinden dolayı teşekkürlerini iletti. Erdoğan, ayrıca TBMM'nin onurlu duruş sergilenmesinden dolayı TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ı ve onun şahsında milletvekillerini de tebrik etti.

Video: ABD'ye: Bu zatı artık teslim edin





#Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan
#FETÖ
#ABD
8 yıl önce