|

Bulanık’ta olaylı yürüyüş

Muş'un Bulanık ilçesinde yapılan izinsiz yürüyüşte olaylar çıktı. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla yapılan müdahaleye gruptakiler de taşlarla karşılık verdi.

Yeni Şafak
21:12 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 18:23 - 4/08/2015 Salı
IHA

Muş'un Bulanık ilçesinde HDP ve BDP'nin yaptırmak istediği izinsiz yürüyüşte olaylar çıktı.


BDP Bulanık İlçe Başkanlığı önünde toplanan HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik, eski milletvekili Demir Çelik, Bulanık Belediyesi eş bakanları Rahmi Çelik ve Figen Yaşar, belde belediye başkanları ve partililer, Malazgirt Caddesi'nde yürüyüşe geçti. Polisin izin vermediği yürüyüşte gruba müdahale edildi. Tazyikli su ve gaz bombalarıyla yapılan müdahaleye gruptakiler de taşlarla karşılık verdi. Kalabalığın ara sokaklara dağılmasıyla olaylar sona erdi.


HDP Muş Milletvekili Burcu Çelik yaptığı açıklamada, “Bugün halkımızla birlikte bir barış yürüyüşü gerçekleştirmek istedik, ne yazık ki halkımızın partiden çıkması ile birlikte daha henüz birkaç dakika olmuştu ki hiçbir şekilde konuşamadan, müzakere edemeden, iletişim kuramadan TOMA'ların ve diğer kolluk kuvvetlerinin saldırılarına maruz kaldık. Bu bir barış yürüyüşüydü, günler öncesinde bu barış yürüyüşüne ilişkin basında da demeç verdik ve halkımızı haberdar ettik. Çünkü artık biz bu ülkeden gerçekten savaşın sona erdirilmesini istiyoruz. Ancak bugünkü müdahale ne yazık ki savaşı isteyenlerin müdahalesiydi ve o karşımızdaki kişiler de bu zihniyete sahip insanlardı. Halkımız mağdur oldu" dedi.


Yürüyüşlerinin bundan sonra da devam edeceğini belirten Çelik, “Barışı getirmek için bu yürüyüşleri yapmaya devam edeceğiz. Sözümüzü, sesimizi asla azaltmadan, daha da yükselterek barış söylemlerimizi daha da yükselterek mücadelemize devam edeceğiz. İnşallah bundan sonraki yürüyüşlerimizde veya eylemlerimizde en azından konuşabileceğimiz bir kolluk kuvveti ya da bir zihniyet ya da bir kaymakam, vali olur diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

#Muş
#izinsiz yürüyüş
#olaylar
9 yıl önce