|

Buluşma yerinde

İstanbul’da fidye için kaçırılan 2 yabancı uyruklu öğrenci, nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı. Polis, 30 bin dolar istenen Suriyeli öğrencinin babası ile temasa geçerek fidyecilerle anlaşmasını sağladı. AVM’deki buluşmanın ardından polis düğmeye bastı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/10/2017 Cumartesi
Güncelleme: 00:45 - 14/10/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
İstanbul’da fidye için kaçırılan 2 yabancı uyruklu öğrenci, nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.
İstanbul’da fidye için kaçırılan 2 yabancı uyruklu öğrenci, nefes kesen bir operasyonla kurtarıldı.

Bahçelievler'de geçtiğimiz pazartesi 4 yabancı uyruklu üniversite öğrencisinin kaldığı eve aralarında 2 kadının da bulunduğu silahlı şüpheliler girdi. Suriye uyruklu Mahmut El A. (20) ve Mısırlı Abdelrahman A.’yı (19) tehdit ederek silah zoruyla kaçıran şüpheliler, Mahmut El A.’nın Dubai’de tekstil işi yapan babasını arayıp 30 bin dolar fidye istedi.

POLİSİN PLANI TUTTU

Gelen telefon üzerine baba Mohammed El A., Türkiye’de bulunan diğer oğlunu arayıp polise gitmesini istedi. Polisin, Dubai’deki baba ile irtibata geçerek fidyecilerle konuşmasını ve istedikleri parayı vereceğini söylemesi üzerine fidyecilerle anlaşan baba, bir alışveriş merkezinde randevu ayarladı.

OPERASYON NEFES KESTİ

Fidyecilerle görüşmenin ayarlanması sonrası polis hazırlıklara başladı. Alışveriş merkezinde sabahın ilk saatlerinden itibaren müşteri ve esnaf kılığında şüphelilerin gelmesini bekledi. Fidyecilerle buluşmaya giden Mahmut El A.’nın kardeşi Alalou A. anlaşma sağlanan 2 kadına parayı verdi. Bunun üzerine devreye giren polis, Suriye uyruklu Hanın H. (35) ve Faırouz A.’yı (30) gözaltına aldı. Kadınların beyanlarından yola çıkılarak 2 öğrenci de tutuldukları evden kurtarıldı. Polis, diğer suç ortaklarını arıyor. 


Mutluluktan ağladılar

Gözaltına alınan Suriye uyruklu kadınların verdiği beyanatlar üzerine rehin tutuldukları evden kurtarılan iki öğrenci, mutluluklarını gizleyemedi. Bir anda yakınlarını karşılarında gören rehin öğrenciler, mutluluk gözyaşları döktü.

#İstanbul
#Bahçelievler
#Fidye
7 yıl önce