|

Bunlar insan olamaz!

Sakarya’da 9 aylık hamile Emani el-Rahmun ve 10 aylık bebeğini vahşice öldüren Birol Karacal ve Cemal Bay’ın yargılandığı dava başladı. Cinayetleri ve tecavüzü itiraf eden sanıklar ifadelerinde birbirlerini suçladı. Emani’nin hamile olduğunu bilmediklerini iddia eden canilerin, katliamı iş olarak nitelendirmesi kan dondurdu. Duruşma 15 Ocak’a ertelendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 03:20 - 2/12/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Suriyeli hamile anne ve çocuğunu vahşice öldüren iki caniden mide bulandıran itiraflar (Cemal Bay - Birol Karacal)
Suriyeli hamile anne ve çocuğunu vahşice öldüren iki caniden mide bulandıran itiraflar (Cemal Bay - Birol Karacal)

Sakarya’nın Kaynarca ilçesinde 9 aylık hamile Emani el-Rahmun ve 10 aylık bebeğini hunharca öldüren Birol Karacal ve Celal Bay'ın yargılandığı davanın ilk duruşması dün yapıldı. Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geniş güvenlik önlemler altındaki duruşmaya, tutuklu sanıklar ile Emani’nin kocası müşteki Halid El-Rahmun, akrabaları ve taraf avukatları katıldı.

KAN DONDURAN İFADELER

Üçer kez ağırlaştırılmış müebbetle ellişer yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan 2 tutuklu sanığın duruşması, kimlik tespitinin yapılması ve iddianamenin özetinin okunmasıyla başladı. İlk defa yargı önüne çıkan zanlılar, kan donduran ifadelerinde birbirlerini suçladı. Cinayetleri ve tecavüzü kabul eden zanlılardan Cemal Bay, kadının hamile olduğunu tecavüz ederken öğrendiklerini söylerken diğer zanlı Birol Karacal ise, Suriyeli kadın ve çocuğunu öldürdükten sonra üzerlerini dal koyarak örttüklerini itiraf etti.

BANA SÖYLENENİ YAPTIM!

Zanlı Cemal Bay ifadesinde, cinayeti diğer zanlı Birol Karacal’ın işlediğini iddia ederek olayı şöyle anlattı: "Tavuk çiftliğine işe gittim. Servisten indim. Birol geldi, kendisini fabrikadan tanırım. Bana 'Bir işimiz var' dedi ve beni aldı, beraber gittik. Gece 03:00 sıralarıydı. Kadın ve çocuğun bulunduğu binaya gittik. Birol camı açarak girdi, sonra bana kapıyı açtı. Birol kadının odasına gitti ve üstüne atladı. Kadın bağırmaya başlayınca Birol kadının ensesine vurdu. Bana da vurmamı söyledi, ben de vurdum. Sonra bayan bayıldı. O ara çocuk ağlamaya başladı. Birol bir bez alıp çocuğa düğüm attı, çocuğun sesi kesildi. Maktülleri alıp Birol’un arabasına koyduk. Dağa gittik. Birol kadını aşağıya indirdi ve tecavüz etti. Sonra bana da 'tecavüz et' dedi. Ben de ettim. Ben kadının hamile olduğunu bilmiyordum. Sonra kadını tekrar arabaya koydık ve beş dakika uzaklıkta bir yere gittik. Ormanın içine girdik, anne ve bebeği arabadan indiren Birol sopayla kadına vurdu. Sonra kadının üstünü dal ve otlarla kapattık. Bana Birol; ‘bunu yap, şunu yap, yardım et’ diyordu, ben de ediyordum. Üstlerini örterken kadının hamile olduğunu öğrendik." Emani'ye önce tecavüz edip sonra katlettiklerini itiraf eden Cemal Bay katliamı 'iş' olarak tanımlayarak "İş bittikten sonra beni de eve bıraktı" dedi.

  • DİĞER ZANLIYI SUÇLADI
  • Diğer zanlı Birol Karacal ise, Cemal Bay’ın suçlamalarını kabul etmeyerek Suriyeli kadın ve çocuğu Cemal Bay’ın öldürdüğünü, kendisinin ise kadına sadece tecavüz ettiğini söyledi. Karacal olayı şöyle anlattı: "Cemal yanıma geldi, ‘Halid fabrikada gece çalışacak. Biz gece gidelim, karısına tecavüz edelim’ dedi, beni kandırdı. Halid'in evine gittik, Cemal kapıyı levyeyle açtı. Biz içeri girince kadın uyandı, ben kadının ağzını kapattım Cemal de ensesine vurdu. Bu sırada bebek ağlamaya başlayınca Cemal onun da ensesine vurdu. Susmayınca ağzını kapattı, çocuk nefessiz kalınca öldü.
KÜPELERİNİ DE ALDI

Kadını ve çocuğu alıp ormanlık alana gittik. Cemal kadına tecavüz etti daha sonra ‘sıra sende’ dedi, ben de ettim. Kadın baygındı, o halde Cemal küpelerini fark etti ve aldı. Sonra Cemal oradan aldığı odun parçasıyla vurarak kadını öldürdü. Daha sonra cesetlerin üzerini dal koyarak örttük. Kadın ve çocuğu Cemal öldürdü, ben oradaydım, sadece tecavüz ettim."

15 OCAK'A ERTELENDİ

Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşma, 11 aylık bebek Halaf El-Rahmun’un ayrıntılı otopsi raporunun beklenmesi, sanıklara ek savunma verilip, verilmeyeceği konusunun değerlendirilmesi için sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilerek, 15 Ocak'a ertelendi.


Sadece adalet istiyoruz

Vahşice öldürülen Emani’nin eşi Halit el-Rahmun eşi ve oğlunun katillerinin en ağır şekilde cezalandırılmasını istedi. Yanında olan herkese teşekkür eden Halid el-Rahmun, "Allah razı olsun. Ablalar, abiler, kardeşler, Türklerin benim yanımda olduğunu gördüm. Türkler ve Suriyeliler Müslüman. Müslümanların benim yanımda olduğunu gördüm. Benim oğlumun, eşimin hakkını alacağım, destekleyenlerden Allah razı olsun" diye konuştu. "Onlar Müslüman değil, hapis az bile" diyen Rahmun şöyle devam etti: "Türkler Müslüman ama onlar Müslüman değil, kafir. Bu Müslüman işi değil." Emani el-Rahmun'un babası Muhammed Abdülhadi Ali el-Rahmun da sanıkların en ağır cezayı almasını istediğini belirterek, "Eğer en ağır ceza alınmazsa diğer insanlar için caydırıcı olmaz. Sadece adalet istiyoruz" dedi.


Hak ettikleri cezayı alacaklar

Davayı AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün de takip etti. Duruşma öncesi konuşan Üstün, bu vahşi olayın gerçekleşmesinden sonra kamuoyunun adeta şoke olduğunu belirterek, “Bizler çok üzüldük. Çünkü bu olayın barış ve kardeşlik şehri olan Sakarya’mızda gerçekleşmesinden adeta kahrolduk. Umuyoruz ki sanıklar bu davanın sonunda hak ettikleri en ağır cezayı alacaklar" dedi.

#Sakarya
#Suriyeli Mülteci
#Emani el-Rahmun
6 yıl önce