|

Bürokratlar vekilliğe soğuk

1 Kasım seçimlerinde aday olmak isteyen kamu çalışanlarının istifası için süre dün doldu. Ancak 7 Haziran öncesinde olduğu gibi kamuda istifa furyası yaşanmadı. Partilerin bir önceki seçimdeki adaylarının çoğunu koruyacağını açıklaması istifaların sınırlı kalmasına neden oldu.

Yeni Şafak
04:00 - 1/09/2015 Salı
Güncelleme: 00:49 - 1/09/2015 Salı
Yeni Şafak

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) 1 Kasım erken seçimleri için aldığı karar gereği devlet memurluğundan istifa etmesi gerekenler için açıklanan süre dün 17.00'de doldu. Beklenen istifa furyası yaşanmadı.


İçişleri Bakanlığı Müsteşarı görevini yürüten Sebahattin Öztürk, görevinden istifa etti. Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala'dan görevi devralan ve geçen haftaya kadar Bakanlığı yürüten Öztürk, 1 Kasım'da AK Parti'den milletvekili adayı olabilmek için istifa etti.



BELEDİYE BAŞKANLIĞINI BIRAKTI



Şanlıurfa Belediye Başkanı Celalettin Güvenç de milletvekili adaylığı için görevinden istifa etti. Güvenç'in de AK Parti'den AK Parti'den aday olacağı belirtiliyor. Güvenç, yaptığı yazılı açıklamada, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun nazik daveti üzerine milletvekili aday adayı olmak üzere görevinden istifa ettiğini belirtti.



MERKEZ VALİLİĞİNDE 10 DAKİKA DURDU


Bitlis'te yaklaşık iki yıldır görev yapan ve geçtiğimiz günlerde merkeze alınan Vali Orhan Öztürk de görevinden istifa edenlerden birisi oldu. Ankara'daki yeni görevine dün başlayan ve Merkez Valiliği görevinde 10 dakika kalan Öztürk, milletvekili aday adaylığı için bu görevinden istifa etti.



CHP ADAYLIĞI İÇİN RTÜK'TEN AYRILDI


RTÜK'ün CHP kontenjanından üyesi Ali Öztunç, CHP'den milletvekili aday adayı olmak için istifa etti. Öztunç'un CHP Kahramanmaraş milletvekili aday adayı olacağı öğrenildi. Öztunç, RTÜK'teki başkanlık seçimlerinde aday olmuştu ancak yerini MHP'nin kontenjan adayı Esat Çıplak'a bırakmıştı. RTÜK başkanı çoğunluk sağlayamadığı için seçimler son olarak 2 Eylül'e ertelendi.



NEVŞEHİR'DE 3 İSTİFA


Nevşehir'de aynı dakikalar içinde üç farklı alandan istifa haberleri geldi. Sağlık İl Müdürlüğü'nde görevli Hüseyin Varır, Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli Dr. Nurcan Ateşok Deveci, Adıyaman Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nde görevli Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yener Tekeli, 1 Kasım tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekilliği genel seçimlerinde AK Parti'den Nevşehir Milletvekili aday adaylığı için görevlerinden istifa etti.?



KARAGÖL DE ADAY


TBMM Strateji Bürosu Sorumlusu Dr. Hasan Özgür Özen AK Parti Zonguldak'tan, Katip Çelebi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Tancan Uysal da İzmir'den AK Parti adayı olabilmek için görevlerinden istifa etti. Yeni Şafak yazarı Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl de AK Parti'den adaylık başvurusunda bulundu. Karabük'ün Ovacık İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Dursun da MHP Karabük milletvekili adaylığı için görevinden istifa ettiğini açıkladı.


#Ali Öztunç
#vekillik
#bürokratlar
#Nurcan Ateşok Deveci
9 yıl önce