|

Bursa'da '-39,6 derece' şaşkınlığa neden oldu

Meteoroloji'nin internet sitesinde Bursa'nın Orhaneli ilçesine ait veriler şaşkınlığa neden oldu. İnternette yer alan verilerde, ilçede en düşük sıcaklık -39,6 olarak gösterildi. Yetkililer ölçüm istasyonunda arıza ihtimali üzerinde duruyor.

Yeni Şafak
12:46 - 5/01/2017 Perşembe
Güncelleme: 13:15 - 5/01/2017 Perşembe
DHA

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde gece en düşük sıcaklık sıfırın altında 39,6 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan sıcaklık değerlerini görenler şaşkınlıklarını gizleyemezken, meteoroloji yetkilileri, sıcaklık ölçüm istasyonunda arıza ihtimali üzerinde duruyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesine giren vatandaşlar Bursa'nın Orhaneli ilçesindeki sıcaklık değerini görünce şaşkınlıklarını gizleyemedi. Sitede yer alan verilere göre Türkiye'de en düşük sıcaklık değeri Orhaneli'de yaşandı. -39,6 olarak ölçülen sıcaklık değerlerinin ardından Bursa'daki Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Orhaneli'de ölçüm yapan istasyonda arıza olabileceğini ve bunun araştırılacağını söyledi.





Ardahan'da sıcaklık -31,1


Türkiye'deki en düşük sıcaklık değeri 487 metre rakımlı Orhaneli'de -39,6 olarak ölçülürken Doğu Anadolu Bölgesindeki 2038 metre rakımlı Ardahan'ın Göle ilçesinde en düşük sıcaklık -31,1 olarak ölçüldü. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün resmi internet sitesinde yer alan verilere göre Türkiye'de dün itibariyle en düşük sıcaklık Bursa Orhaneli'de, ikinci olarak Ardahan Göle'de ölçüldü.







#Meteoroloji
#Sıcaklık
#Orhaneli
7 yıl önce