|

Bursa'da Halep seferberliği

Bursa Fetih İlim Eğitim ve Yardımlaşma Derneği, aralarında çocukların da bulunduğu gönüllü vatandaşların desteğiyle topladığı 7 tır dolusu yardım malzemesini, Suriye'nin Halep kentine gönderecek.

Yeni Şafak
16:57 - 2/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 15:00 - 2/05/2016 Pazartesi
AA

Dernek Başkanı Yılmaz Bulat, yaptığı açıklamada, Bursa'da yardımlaşma konusunda çok güzel çalışmalar yaptıklarını söyledi.



Bulat, Rusya tarafından vurulan Suriye halkı için çalışma başlattıklarını belirterek, ''Hastanedeki kardeşlerimizi vurdular, çoğunu katlettiler, yaralılar kaldı. İnşallah biz de üzerimize düşeni yapıyoruz. Şu anda gönüllü olan dostlarımızla ve çocuklarımızla beraber geldik, gıda paketi, erzak kolisi yapıyoruz.'' diye konuştu.



Kolilerde bebe bisküvisi, süt, çocuk bezi, şeker, pirinç, çorba, salça, su gibi gıda malzemelerin olduğunu aktaran Yılmaz Bulat, ayrıca Ramazan ayında da bu yardımların devam edeceğini vurguladı.



Bulat, dernek olarak şu ana kadar Suriye'ye 70'e yakın yardım tırı gönderdiklerini hatırlatarak, şunları kaydetti:



''Şu anda orası yıkıldı, taş üstünde taş kalmadı. Biz de Müslümanlar olarak elimizden geldiği kadar hayatta kalan kardeşlerimizin yanlarında olacağız. Bu sabah buradaki organizasyonumuza çocuklarımızla birlikte katıldık. Orada vefat eden minik bedenler için biz de kendi evlatlarımızla, dostlarımızla, kardeşlerimizle bu organizasyona hamdolsun imza atıyoruz. Oraya, o bölgeye 2 bin koli gıda gönderiyoruz. İnşallah oraya gidip bizzat kendimiz bu yardımların dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bir an önce oradaki yaraları sarmaya elimizden geldiği kadar mücadele edeceğiz. Bize bu yardımları yapan hayır sahiplerinden, gönüllü olarak bizlere yardım eden buradaki kardeşlerimizden Allah razı olsun."



#Bursa
#Halep
#Suriye
8 yıl önce