|

Burun farkıyla hayata tutundu

Balıkesir'de önceki gün batan fiber tekneden kurtarılan 20 yaşındaki Suriyelinin, teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı. Suriyeliyi helikopterden vinç yardımıyla denize inerek Astsubay Üstçavuş Ceylan kurtardı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/02/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:44 - 9/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Edremit Körfezi açıklarında göçmenleri taşıyan fiber tekne önceki gün batmış, 1'i çocuk 27 kişi hayatını kaybederken 4 kişi de kurtarılmıştı. Olayın yaşandığı sabah saatlerinde gelen ihbarla harekete geçen ekipler, helikopter ve uçakla, İzmir'deki üstten havalandı. Uçak ve helikopterdeki kameralar, çalışmaların her anını kaydetti. Kurtarılan 4 kişiden biri olan 20 yaşındaki Suriyelinin, teknenin su yüzeyinde kalan burnuna tutunarak hayatta kaldığı ortaya çıktı.



SADECE UÇ KISMI YUKARIDAYDI


Suriyeli Pelen Hüseyin'i kurtaran Sahil Güvenlik Hava Komutanlığı'nda görevli arama kurtarma operatörü Astsubay Üstçavuş Tuncay Ceylan, bölgeye ulaştıklarında çok sayıda ceset gördüklerini belirtti. Hüseyin'i gördüklerinde teknenin büyük bölümünün batmış olduğunu aktaran Ceylan, “Sadece uç kısmı yukarıdaydı. O da ayakta durarak, sudan teması kestiği için hayatta kalmayı başarmış” dedi.



ÇORABININ BİRİ VAR BİRİ YOKTU


Ceylan, vinçle suya inip kazazedeye yaklaştığında tedirgin olduğunu fark ettiğini anlatarak, “Suya atlayıp yanıma gelmesini söyledim.Hipotermiye girmek üzereydi, şok belirtisi olarak sarılmaya çalıştı. Kendime bağlayarak yukarı çıktık. Şok hali devam ediyordu. Üşüdüğü için hemen tesisatı çıkardık ve battaniyeye sardık. Ayakları özellikle... Çorabın biri vardı, biri yoktu. Titremesi yoğundu” diye konuştu.



Biraz daha geç gitseydik...

Ceylan, başarılı bir kurtarmadan duyduğu mutluluğu dile getirerek, “Biraz daha geç gitseydik tekne batmış olurdu. Onun


şansıydı, teknenin üzerinde olması ve bizim de orada olmamız” dedi.



Sudaki yakınlarına gözyaşı


Kazazedenin kendine biraz geldikten sonra ağlamaya başladığını kaydeden Ceylan, “Muhtemelen yakınları aklına geldi çünkü suda çok sayıda ceset vardı. Kıyıya ulaştığımızda helikopterin ineceği bir yer olmadığı ve bir an önce ambulansa almamız gerektiği için yine vinçle indirdik” dedi.





#Edremit Körfezi
#mülteciler
#Suriyeli
8 yıl önce