|

'Bütün saldırılara karşı koyma azmi içindeyiz'

Emniyet Genel Müdürü Altınok, "Bu milleti yıkma gayretini ve amacını güden kim olursa olsun teşkilat olarak canımız ve kanımız pahasına bütün bu saldırılara, nereden gelirse gelsin karşı koyma azim ve kararlılığı içindeyiz" dedi.

Yeni Şafak
17:57 - 2/12/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:01 - 2/12/2017 Cumartesi
AA
Emniyet Genel Müdürü Altınok
Emniyet Genel Müdürü Altınok

Emniyet Genel Müdürü Selami Altınok, "Bu milleti yıkma gayretini ve amacını güden kim olursa olsun teşkilat olarak canımız ve kanımız pahasına bütün bu saldırılara, nereden gelirse gelsin karşı koyma azim ve kararlılığı içindeyiz." dedi.

Altınok, Kütahya Polis Evi'nde bir araya geldiği şehit aileleri ve yakınlarına hitaben yaptığı konuşmada, şehitlerin, Türkiye Cumhuriyeti'nde yaşayan herkesin var olabilme mücadelesinin en büyük nişaneleri olduğunu söyledi.

Şehitlerin, Türkiye'nin bekası, milletin özgürlüğü, Türk bayrağının gönderde devamlı kalması ve ezanların susmaması adına çok büyük fedakarlıklarda bulunduklarını dile getiren Altınok, "Biz güvenlik görevlisiyiz, polisiz, belinde silah taşıyan insanız. Sabah evden çıkarken abdestimizi alır çıkarız. 'Akşama eve gelmek nasip olur mu olmaz mı? kendimiz hazır olalım, silahlanmış, kuşanmış olarak çıkalım.' deriz. Her bir polis, emniyet mensubu bir şehit adayıdır. Bundan gocunmayız, korkmayız, eziklik duymayız. Ölümün hak olduğuna inanıyoruz ama memleketimizin, milletimizin, maneviyatımızın, değerlerimizin mücadelesinde ölmenin bizim için farklı bir anlamı olacaktır. Şehit olmaktan biz onur ve gurur duyarız. Şehit olmak bizim için herkese nasip olmayan bir değerdir." ifadesini kullandı.


Altınok, Emniyet Genel Müdürlüğü ve polis teşkilatı olarak, gücünü milletin oylarıyla seçilmiş, meşru siyasi otoriteden başka hiçbir yerden almayan, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve devleti temsil eden hükümetinden gücünü alan bir teşkilat olduklarını belirtti.

İçerden ve dışardan gelebilecek her türlü saldırıyla mücadele etmeyi sürdüreceklerini vurgulayan Altınok, şunları kaydetti:

  • "Bu kadar dışardan ve içerden gelen hain saldırıya karşı, birilerinin oynadığı oyunlara, güneyimizden yeni bir sınır çizip Türkiye'yi güneyden bir yapıyla kuşatmaya, Avrupa'dan saldırılarla, Amerika'dan tiyatro oyunlarıyla, aklınıza ne gelirse bu milleti yıkma gayretini ve amacını güden kim olursa olsun teşkilat olarak canımız ve kanımız pahasına bütün bu saldırılara, nereden gelirse gelsin karşı koyma azim ve kararlılığı içindeyiz. Kardeşlerimiz bunun için şehit oldular. Onların kemiklerini sızlatmamak için bundan sonra ben dahil 275 bin silah arkadaşım bu mücadeleyi aynen devam ettirme kararlılığındayız, azmindeyiz, 'Bundan geri dönmek yok.' diyoruz."

Kentteki temasları çerçevesinde Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir'i de ziyaret eden Altınok, Ulu Cami'de şehit polisler için okutulan mevlide katıldı.

#Selami Altınok
#Kütahya
6 yıl önce