|

Bütün ülke iyi ki varsın Eren dedi

Türkiye, Maçka’da teröristlerin saklandığı yeri güvenlik güçlerine gösterirken şehit düşen 15 yaşındaki Eren Bülbül’e ağladı. Şehit Eren’in iki ay önce sosyal medya hesabından yaptığı “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın:(“ paylaşımı teröre isyanın sembolü oldu. Türkiye’nin 7’sinden 70’ine “İyi ki varsın Eren” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 13/08/2017 Pazar
Güncelleme: 02:08 - 13/08/2017 Pazar
Yeni Şafak
Bütün ülke iyi ki varsın Eren dedi
Bütün ülke iyi ki varsın Eren dedi

Trabzon’un Maçka ilçesinde 16 yaşındaki Eren Bülbül’ün teröristlerin yerini güvenlik güçlerine gösterirken alçakça katledilmesinin ardından Türkiye bir olarak hain terör saldırısını kınadı. Tüm yurtta vatandaşlar, Eren Bülbül (16) ve Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik (41) için tek yürek oldu. Vatandaşlar, sosyal medyada paylaştıkları mesajlarla Maçka’daki hain saldırıya tepki göstererek teröristleri lanetledi.

TERÖRE İSYANIN SEMBOLÜ OLDU

Eren’in yaklaşık iki ay önceki “Biri de çıkıp demiyor ki Eren iyi ki varsın :(“ sosyal medya paylaşımını okuyanlar, duygu dolu mesajlarla Eren’i anarken, kahramanlığını da vurguladı. Sosyal medyada binlerce “İyi ki varsın Eren” mesajı paylaştı.

MAÇKA SENİ UNUTMAYACAK

Şehit Eren Bülbül’ün ikamet ettiği Maçka ilçesinde ise hüzün hakim. İlçedeki ev ve iş yerlerine Türk bayrakları asıldı. Maçka Belediye binasına ise Eren’in fotoğrafının yer aldığı afiş asılırken, afişin üzerinde, “Eren Bülbül Maçka seni unutmayacak. Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun” yazıldığı görüldü. Maçka İmam Hatip Lisesi öğrencisi Bülbül, çevresinde Trabzonspor sevdasıyla tanınıyor.


TRABZONSPOR SEVDALISIYDI

Eren’in, Trabzonspor Futbol Okulunda eğitim aldığı öğrenildi. Eren'in, Köprübaşı Mahallesi’nin bir dönem muhtarlığını yapan babası Hasan Bülbül’ün bir süre önce vefat ettiği belirtildi.

Onbeşliler dimdik ayakta!

Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi Güneydoğu’da da vatandaşlar, Trabzon’un Maçka ilçesi kırsalında teröristlerin 16 yaşındaki Eren'in şehit etmesinin üzüntüsünü yaşıyor. Dilaver Batur, “Eren’in ailesinin acısını içimizde hissediyoruz. Eren Bülbüller, Ömer Halisdemirler var oldukça ülkemizi hiç kimse bölemeyecek” dedi. Funda Taşkesen ise, “Şehit düşen askerimizin ve çocuklarımızın yanındayız. Onlar katledip öldürdükçe bizler yaşatacağız” ifadesini kullandı. Mehmet Ali Sümbül de, “Türk, Kürt, Laz ve Çerkez hepimiz kardeşiz. İnşallah bu olaylar bir daha yaşanmaz” diye konuştu. Hasan Tepe, “Eren küçük bir çocuktu ama yüreği büyüktü” dedi. Çankırılı emekli işçi Mustafa Çelik, ise “Teröristler ve yandaşları bilsinler ki geçmişte onbeşliler ne ise bugünkü onbeşliler de teröre karşı dimdik ayaktadır” ifadelerini kullandı.



4 büyükler lanetledi

Ferhat Gedik ile Eren Bülbül’ün şehit olması nedeniyle Trabzonspor, Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş Kulübü sosyal medya üzerinden tepkisini dile getirdi. Trabzonspor Kulübü Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, yaptığı açıklamada, “Takımımız bugün sahaya şehidimiz Eren Bülbül için hazırlanan ‘ErenİyikiVarsın’ pankartıyla çıkacak” ifadesini kullandı. Türkiye Futbol Federasyonu ise bu hafta yapılacak karşılaşmalarda takımların sahaya, #iyikivarsınEren’ pankartıyla çıkacağını açıkladı.

  • Binler uğurladı
  • Şehit Eren Bülbül için cenaze töreni düzenlendi. Şehidin naaşı hastaneden alınarak Maçka Merkez Camisi’ne getirildi. Cenaze törenine Eren'in (16) kardeşleri, yakınları ve vatandaşlar katıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törene katılarak, şehidin ailesine ve yakınlarına taziyelerini iletti. Bülbül'ün gözyaşı döken eniştesi Ruşen Fındık'ın, 'Nerede Eren? Duyun sesimi şerefsizler, çıkın karşıma' diye bağırdığı duyuldu. Fındık, Bakan Soylu'ya, "Ne olur bakanım o şerefsizleri bulun. Canımızı aldılar, iki şehit verdik." dedi. Cenaze, duaların ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi.

Komutanım yere yatın!

16 yaşındaki Eren Bülbül’ün şehit haberlerini izlediğinde yakınlarına “ben de şehit olacağım” dediği öğrenildi. Şehit Eren’in ağabeyi Arif Bülbül, “İnanılacak gibi değil. Eren televizyonda çatışma haberlerini izlediğinde, şehit olduğunda çok üzülür ve kızardı, ‘ben de askere gideceğim ve şehit olacağım.’ derdi. Gerçekten de oldu” diye konuştu. Bülbül, Eren’in futbolu çok sevdiğini ve okul takımında oynadığını vurgulayarak, “Eren 4, 5 yaşından beri fanatik Trabzonspor taraftarıydı. Futbola çok düşkündü” dedi. Şehidin amcası Murat Bülbül ise, “Eren, güvenlik güçlerimize yardımcı olmak istemiş. Görmüş teröristleri ve ‘burdalar’ demiş. O halde bile ‘komutanım yere yatın’ demiş ama maalesef kaybettik” dedi.

#Trabzon
#Şehit
#Eren Bülbül
7 yıl önce