|

Büyük temizlik

FETÖ'ye ilişkin 15 Temmuz soruşturması kapsamında Gaziantep Üniversitesi'nde (GAÜN) görevli akademisyenlerin de aralarında bulunduğu 86 şüpheli gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 30/09/2016 Cuma
Güncelleme: 22:40 - 29/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

GAÜN'de görevli zanlıların adreslerinde de aramalar yapıldı. Operasyonun sürdüğü, gözaltı sayısının artabileceği öğrenilirken, Ankara'da ise 2010 yılındaki KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin yürütülen soruşturmada, 37 kişi hakkında daha yakalama kararı alındı. Şüphelilerden bazılarının yakalandığı, bazılarının ise adreslerinde bulunamadığı kaydedildi. Kırıkkale'de ise 7 polis FETÖ'den tutuklandı.



ANTALYA'NIN ABLALARI


Antalya'da ise FETÖ soruşturması kapsamında 10'u kadın 65 kişi gözaltına alındı. Polis ekiplerinin Alanya, Demre, Serik, Gazipaşa ve Finike ilçelerinde FETÖ'ye ait 'İrfan', 'Toros' ve 'Işık' isimli şirketlerin eğitim kadrolarında çalışıp, örgütte 'abi' ve 'abla' konumunda oldukları belirlenen şüphelilere yönelik operasyonunda zanlılar, sağlık kontrolü sonrası sorguya alındı. Yapılan aramada çok sayıda bir dolarlık banknot, FETÖ'ye ait kitap ve dokümanlar ile dijital materyaller ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin ByLock programını kullandıkları da tespit edildi.



DOKTORLAR NEŞTER YEDİ


FETÖ soruşturması kapsamında Adana merkezli 4 ilde düzenlenen operasyonda ise 24 doktor, diş hekimi ve eczacı gözaltına alındı. Ekipler Adana, Şanlıurfa, Mersin ve Kilis'te 32 adrese eşzamanlı operasyon düzenledi. Baskınlar sonucu Adana Sağlık Mensupları Derneği (SAMEDER) ve Küresel Doktorlar Derneği'ne üye 24 doktor, diş hekimi ve eczacı gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüphelilerin sorgusu sürüyor. Konya'da ise 13 infaz koruma memuru FETÖ'den gözaltına alındı. Örgütün cezaevi ve adliyedeki yapılanmasına ilişkin operasyonun devam ettiği, gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.


#FETÖ
#GAÜN
8 yıl önce