|

Büyük vebal

Cansız bedenlerine ulaşılan 8 maden işçisinin tek tek cenaze namazını kıldıran Diyanet İşleri Başkanı Görmez, “İşçilerin emeklerini çalmak ne kadar büyük günahsa maliyetleri indirmek adına onların hayatını tehlikeye atmak da o kadar büyük bir vebal” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 20/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 21:25 - 19/11/2014 Çarşamba
Diğer
Ermenek’teki maden ocağında cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçi için toplu cenaze töreni düzenlendi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’ın da katıldığı törende cenaze namazını Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kıldırdı. Görmez, 8 işçi için tek tek cenaze namazı kıldırdıktan sonra yaptığı konuşmada, işverenlere seslendi.

İSLAMA GÖRE ŞEHİTTİRLER

İşçilere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dileyen Görmez, işçilerin yeryüzünün metrelerce altına çocuklarına helal rızık temin etmek için indiklerini belirterek, onların İslam’a göre hükmen şehit olduklarını belirtti. Soma’da ve Ermenek'te yeryüzünün metrelerce altında can veren işçilerin ‘Helal lokma, helal kazanç ve emek mukaddestir’ diyerek büyük bir mesaj verdiğinin altını çizen Görmez, “Hem dini mübini İslam’ın, hem emeğin ve alın terinin vicdanı adına bütün işverenlerimize buradan haykırıyorum” diye seslendi.

EMEKLERİNİ ÇALMAK GİBİ

“İşçilerimizin alın teri kurumadan hakkını vermek ne kadar mukaddesse, onların iş güvenliklerini sağlamak da o kadar önemli büyük bir hak, o kadar büyük bir adalet ve o kadar mukaddes bir vazifedir” diyen Görmez, “İş adamlarımıza ve işverenlerimize buradan sesleniyorum; onların emeklerini çalmak ne kadar büyük bir günahsa onların iş güvenliğini sağlamadan, maliyetleri indirmek adına onların hayatını tehlikeye atmak da o kadar büyük bir suç, o kadar büyük bir vebal, o kadar büyük bir günahtır” dedi. Görmez’in konuşmasının ardından cenazeler, defnedilecekleri köy ve beldelere götürülmek üzere ambulanslara konuldu. Bu arada Bakan Elvan acılı işçi yakınlarına sarılarak onları teselli etmeye çalıştığı görüldü.

Arama devam ediyor

Ermenek’teki maden ocağında yürütülen arama çalışmaları kapsamında önceki gün cansız bedenlerine ulaşılan 8 işçinin kimlikleri tespit edilirken, henüz ulaşılamayan 8 işçi için arama çalışmaları sürüyor. 

#Ermenek
#8 maden işçisi
#cenaze namazı
9 yıl önce