|

ByLock MİT’e uzandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan ByLock operasyonları devam ediyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/09/2017 Çarşamba
Güncelleme: 01:41 - 13/09/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
ByLock operasyonları sürüyor. Adana’da dün 11’i kadın 39 kişi gözaltına alınırken, Kahramanmaraş’ta 15, Tokat’ta ise 3 zanlı yakalandı.
ByLock operasyonları sürüyor. Adana’da dün 11’i kadın 39 kişi gözaltına alınırken, Kahramanmaraş’ta 15, Tokat’ta ise 3 zanlı yakalandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında daha önce FETÖ ile bağlantısı belirlenip meslekten ihraç edilen MİT personelinin de aralarında bulunduğu 63 zanlı hakkında yakalama kararı çıkarıldı. 63 kişiden 45’i eski MİT personeli. MİT’teki dairelerin farklı birimlerinde çalıştığı tespit edilen şüphelilerden 21’inin örgütün kriptolu haberleşme programı ByLock’u kullandığı tespit edildi.

MAHREMLER DE VAR

Örgütün gizli haberleşme ağı ByLock’u kullanan zanlıların, FETÖ’nün üst düzey yöneticileriyle de irtibat kurduğu ortaya çıkarıldı. Alınan gizli tanık ifadelerinde şüphelilerin örgüt toplantılarına katıldıkları ve bağlı bulundukları mahrem imamlar da deşifre edildi. MİT’in eski personeli olan 45 şüpheliyle bağlantılı olduğu belirlenen 18 mahrem imam hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Ankara, İstanbul, İzmir ve Diyarbakır’ın da aralarında bulunduğu 8 ilde 14 şüpheli gözaltına alındı. Firari zanlıların aranmasına devam ediliyor. Geçen yıl MİT’te yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında 87 personel memuriyetten çıkarılmıştı. İhraç edilen 87 kişinin 52’si hakkındaki sorgulama sonuçları ve delillerden oluşan dosyalar savcılığa gönderilerek bu kişiler hakkında suç duyusunda bulunulmuştu.

#Darbe
#ByLock
#MİT
#15 Temmuz
7 yıl önce