|

Çadırkent kurulacak

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda açıklamalarda bulunan Türk Kızılayı Genel Başkanı Kerem Kınık, “Doğu Halep'teki insanların güvenli şekilde İdlib'e getirilmesi bekleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 04:07 - 15/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bir kısmının da Azez-Cerablus bölgesine geçmeyi arzuladıklarını biliyoruz. Biz nüfusun nereye doğru gideceğini izleyeceğiz. Yardım ve lojistik planlaması yapacağız” dedi. Kınık, 50 bin insanın göç edeceği tahmin edilen İdlib'e ilk etapta 10 TIR'lık yardım malzemesi göndereceklerini, ayrıca bölgede çadır kentler kurulmasına da öncülük edeceklerini kaydetti.



Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) da, Halepliler için çadır kent kuracak. TDV Suriye Koordinatörü Mustafa Erdem, güvenli bölgelere nakledilen Suriyeliler için barınma ve gıda yardımı yapılacağını, net rakamların ise bölgeden gelecek ailelerin sayısına göre netleşeceğini söyledi. Erdem, “Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Ailelerin yaşayacağı güvenli bölgeler belirlendikten hemen sonra çadır kent kurma çalışmaları başlatacağız. Azez'de gıda anlamında bir sıkıntı yok. Aynı şekilde İdlib'e yardımlar gitti. Oraya gelecek ailelere de hemen yardımda bulunabileceğiz” diye konuştu.


#Türkiye Diyanet Vakfı
#Halep
#Çadırkent
7 yıl önce