|

Çağlayan şovu ByLock’taymış

FETÖ’cülerin 2014’te gözaltına alınan Hidayet Karaca ile Ekrem Dumanlı için 17-18 Aralık’ta Çağlayan Adliyesi'nde düzenledikleri eylemleri ByLock’tan organize ettikleri ortaya çıktı. FETÖ’cülerin, Bylock’ta “Hidayet abiye desteğe gideceğiz, davası başlamış” şeklinde konuşmaları tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 02:48 - 1/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca 2014'te Tahşiye Kumpası'ndan yargılanırken Çağlayan Adliyesi önüne gelen FETÖ'cüler gösteriler düzenlemişti.
Ekrem Dumanlı ve Hidayet Karaca 2014'te Tahşiye Kumpası'ndan yargılanırken Çağlayan Adliyesi önüne gelen FETÖ'cüler gösteriler düzenlemişti.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY silahlı terör örgütünün ByLock kullanan Kâğıthane, Sarıyer ve Şişli yapılanmasını tespit ederek operasyon düzenledi. Dosyada, ByLock kullanan FETÖ’cülerin ikili mesajlaşmaları ve Bylock içerisindeki gruplarda yer alan tüm yazışmaları tek tek dosyada yer aldı. Hakkında yakalama kararı bulunan 97 şüpheliden 63’ü yakalanarak gözaltına alındı.

TOPLANTI DUYURULARI DA VAR

Dosyada örgüt içi iletişimin gerçekleştiği ve kontrol altında tutulduğu ByLock’ta, FETÖ elebaşı Gülen’den gelen talimatların buradan aktarıldığı belirtildi. FETÖ’cülerin ByLock’ta yaptığı toplantı duyurularının sonunda, 'Toplantılara kimse telefon getirmesin' notunun yer aldığı ifade edildi. Örgüte ait organizasyonların da ByLock üzerinden yönetildiği ortaya çıktı.

GÖSTERİLERİ ÖRGÜTLEMİŞLER

Tahşiyeciler kumpasının mimarlarına yönelik 14 Aralık’ta düzenlenen operasyonda Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve Zaman Gazetesi Genel Yayın Müdürü Ekrem Dumanlı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda şüpheli gözaltına alınmıştı. FETÖ'ye yönelik düzenlenen bu operasyona destek vermek için binlerce kişi Çağlayan Adliyesi’nde toplanarak eylem yapmıştı. İşte bu eylemlerin örgütün gizli haberleşme ağı ByLock üzerinden planlandığı ortaya çıktı. Konuşmaların detaylarında şu ifadeler yer alıyor: "-Hidayet abiye desteğe gideceğiz, davası başlamış", -Yanımıza telefon alacak mıyız? -Hayır, almayacağız, Hatice abla öyle söyledi." 

#FETÖ
#15 Temmuz
#ByLock
#Çağlayan
7 yıl önce