|

Çam ağacı nöbeti

Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, yaklaşan yılbaşı öncesinde ağaç kesimini önlemek amacıyla denetimleri artırdı. Kars Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bölge şefleri ile orman muhafaza memurları, ağaçların kesilmemesi için orman içleri ve yol kenarlarını gezerek denetim yapıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/12/2016 Perşembe
Güncelleme: 02:12 - 29/12/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, Orman İşletme Müdürlüğü görevlileri, yaklaşan yılbaşı öncesinde ağaç kesimini önlemek amacıyla nöbet tutmaya başladı.



SÜREKLİ KONTROL


Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı bölge şefleri ile orman muhafaza memurları, yılbaşının yaklaşması sebebiyle çam ağaçlarının kesilmemesi için ilçenin Düzmeşe, Mescitli Acısu mevkisinde gece gündüz devriye gezerek denetim yapıyor. Sarıkamış Orman İşletme Müdürlüğü şeflerinden Rasim İnal, yılbaşının yaklaştığını anımsatarak, özellikle yol kenarlarındaki genç fidanların yılbaşı ağacı olarak süsleme amaçlı kesilmesini engellemek amacıyla sürekli yol kontrollerine çıktıklarını belirtti.



FİDAN HİZMETİ


İnal, doğadaki ağaçların kesilmemesi çağrısı yaparak, isteyenlere fidan verdiklerini, özel sektör, otel işletmecileri ya da vatandaşların talepleri doğrultusunda her türlü kolaylığı sağladıklarını söyledi.


İnal, şunları kaydetti: “Müdürlüğümüze bağlı fidanlığımızda talepleri karşılayacak her türlü fidan mevcuttur. Vatandaşlarımız ve özellikle turizm alanı olması bakımından oteller bölgesinde çok az ücret karşılığında fidan temin edilebilir. Yol kenarlarındaki genç fidanlarımıza zarar verilmesin. Bu vereceğimiz tüplü fidanları süsledikten sonra ilkbaharda toprakla buluşturmak isteyenlere yardımcı olacağımızın sözünü şimdiden veriyoruz.”


#Orman İşletme Müdürlüğü
#Çam ağacı
7 yıl önce