|

Can Dündar'a silahlı saldırı girişimi

MİT TIR’ları davasında karar beklenirken, adliye çevresinde bekleyen Can Dündar’a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Dündar olaydan yara almadan kurtulurken, saldırgan gözaltına alındı.

Yeni Şafak
16:29 - 6/05/2016 الجمعة
Güncelleme: 18:07 - 6/05/2016 الجمعة
Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı girişimi
Can Dündar'a adliye önünde silahlı saldırı girişimi

Can Dündar ve Erdem Gül'ün yargılandığı "MİT TIR'ları haberi" davasında karar beklenirken Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi önünde Can Dündar'a silahlı saldırı girişiminde bulunuldu. Dündar olaydan yara almadan kurtulurken, saldırgan gözaltına alındı.



Öte yandan seken kurşunlardan biri olay yerinden yayın yapan bir muhabirin hafif şekilde yaralanmasına yola açtı.




Olayın ardından gözaltına alınarak götürüldüğü Çağlayan Polis Merkezi'nde ilk ifadesi alınan ve "tehdit", "hakaret", "yaralama" suçlarından kaydı olduğu öğrenilen Murat Şahin, Gayrettepe'deki Asayiş Şube Müdürlüğü'ne gönderildi.



Can Dündar'dan ilk açıklama

Saldırı sonrasında konuşan Can Dündar, "Mahkeme kararı için ara verilmişti. O kararı beklerken çıktığımızda böyle bir saldırı gerçekleşti. Kim olduğunu bilmiyorum. Sadece bana yönelik silahını yönelttiğini gördüm" dedi.





Yaralanan muhabir açıklama yaptı

NTV Muhabiri Yağız Şenkal olay anında Dündar'ın yanındaydı ve olayı şöyle aktardı:



''Can Dündar'la beraber yürüyordum ben. Bir kişi geldi yere doğru ateş etti bacaklarına doğru. İki üç el ateş etti seken kurşunlardan biri benim bacağıma geldi. Herhangi bir sıkıntı yok Can Dündar'ın durumu iyi. Kurşun benim bacağımı sıyırdı. Gayet iyiyim bir sıkıntı yok. Silahlı saldırgan gözaltında. Duruşmaya ara verildi. Karar çıkması bekleniyordu. Dışarıya çıkmıştı o sırada görüşlerini almak istiyordum.''







#Can Dündar
٪d سنوات قبل