|

Çanakkale'deki depremzedelerin yüzü gülüyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki depremzedelere, AFAD ve Kızılay ekiplerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve bazı hayırseverlerin yardımları devam ediyor.

Yeni Şafak
18:33 - 11/02/2017 Cumartesi
Güncelleme: 18:40 - 11/02/2017 Cumartesi
AA
Depremzedelere yardımlar devam ediyor
Depremzedelere yardımlar devam ediyor

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 6 Şubat'ta meydana gelen 5,3 şiddetindeki depremde en çok hasarın oluştuğu Yukarıköy'de köylülerin yüzü yardımlarla gülüyor.



Depremin en çok hasara yol açtığı Yukarıköy'e AFAD ve Kızılay ekiplerinin yanı sıra sivil toplum örgütleri ve bazı hayırseverler tarafından da çeşitli yardımlar ulaştırıldı.



Köy halkı, depremin ilk gününden itibaren AFAD, Kızılay, Ayvacık Belediyesi ve çevre belediyelerin yanı sıra birçok dernek ve kurumun gönderdiği yiyecek, giyecek, barınma ve ev eşyalarını teslim almaya devam ediyor.



Vatandaşlara bugün de Ayvacık Belediyesi tarafından kıyafet yardımı yapıldı. Konteynerlere yerleştirilen depremzedeler, günlük yaşantılarını sürdürüyor.



Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin


Yardımların yeterli olduğunu belirten köy sakinleri, yardımseverlere gösterdikleri yakınlıktan dolayı teşekkür etti.



Yukarıköy Muhtarlığı Azası Ahmet Kurt, köylerine hemen hemen her yerden yardım gönderildiğini söyledi.



Yiyecek, içecek ve çadır gibi birçok yardım malzemesinin kendilerine bizzat verildiğini ifade eden Kurt, "Şu anda bir ihtiyacımız yok. Devletimize ve yardım yapan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz." dedi.



Taşağıl köyünde ikâmet eden Hasan Tunca da "Allah razı olsun. Yiyecekten, giysiden tutun, her şeyimizi bize getiriyorlar. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin. Çadır ve konteyner evlerimizi bize teslim ettiler. Haddinden fazla yardım ulaştı. Herkese teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.



Köy sakinlerinden Feride Güneş de evine giremediğini, bu yüzden kıyafetlerini alamadığını belirterek, "Kıyafet bile alamadık ama sağ olsunlar, kıyafet bile getirdiler. Her ihtiyacımızı karşılıyorlar. Çocuklarımız bile mutlu oluyorlar." görüşünü paylaştı.



#Ayvacık
#Çanakkale
#Deprem
7 yıl önce