|

Canikli'den 'örtülü ambargo' çıkışı: Parçaları vermiyorlar!

Türkiye'nin savunma sanayindeki atılımlarına karşı engelleme girişimlerine işaret eden Milli Savunma Bakanı Canikli, "Birçok ABD ve Alman firması, kullandığımız yedek parçalar için örtülü ambargo uyguluyor" dedi.

Yeni Şafak
16:07 - 19/09/2017 Salı
Güncelleme: 16:15 - 19/09/2017 Salı
AA
ARŞİV: Milli Savunma Bakanı Canikli'nin Şırnak'taki temaslarından.
ARŞİV: Milli Savunma Bakanı Canikli'nin Şırnak'taki temaslarından.

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, yerli savunma sanayi kapsamında yapılan çalışmalara ilişkin bilgi verdi.

Birçok Amerikan ve Alman firmasının, savunma ürünlerinde kullandığımız yedek parçaları örtülü bir şekilde ambargo uygulayarak Türkiye’ye vermediklerini ifade eden Bakan Canikli'nin açıklaması şöyle:

"Şu anda içinde yaşadığımız durum, tablo bu. Hibe filan değil, parasını peşin veriyoruz ama terör örgütlerine karşı son derece bonkör ve eli açık davranıyorlar ama hamdolsun özellikle son yıllarda bu mücadeleyi tamamen kendi imkanlarımızla, kaynaklarımızla yerli savunma ürünleriyle yerine getiriyoruz ve getirmeye devam edeceğiz."

  • Avusturya Parlamentosu, yıl sonunda oy birliğiyle skandal bir karara imza atmıştı. FETÖ'nün 15 Temmuz girişimine ve PKK terörüne ses çıkarmayan Avusturya, Türkiye'ye silah ambargosu uygulanması yönünde oy birliği ile karar almıştı. Almanya gibi benzer ülkelerden de aynı girişimler yükseliyor.



#Nurettin Canikli
#Savunma sanayi
7 yıl önce