|

Canik’te hanım konakları çoğalıyor

Canik Belediyesi ilçenin farklı noktalarına yaptığı hanım konakları ile sosyal ve toplumsal dönüşüme imza atıyor. İlçede 4 hanım konağı hizmet verirken, 5 tanesinin inşaatı da son aşamaya geldi. Başkan Osman Genç, "İlçemizde sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm sağlıyoruz" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2017 Pazartesi
Güncelleme: 03:30 - 10/07/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
​Canik’te hanım konakları çoğalıyor
​Canik’te hanım konakları çoğalıyor

Canik Belediyesi, ilçenin dört bir yanına Hanımlar Konağı inşa ediyor. Kuzey Yıldızı Mahallesi'nde hayata geçirilen Dilşad Hatun ve Hatice Hanım Konaklarının ardından Gaziosmanpaşa’da şehit Ayşe Aykaç Hanım Konağı ve Gölalan’da Fatma Hanım Konağı hizmet veriyor. Uludağ, Devgeriş, Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı ve Düvecik mahallelerinde ise çalışmaları devam eden hanım konakları inşaatları son aşamaya geldi. İçinde sıbyan mektepleri de bulunan hanım konakları, bulundukları bölgelerde sosyal, kültürel ve toplumsal dönüşüm sağlıyor.

'SÜRDÜRÜLEBİLİR DÖNÜŞÜM'

Canik'te sürdürülebilir bir toplumsal dönüşüm gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Osman Genç, "Yeni bin yılın başında artık şehirler yarışıyor. Şehirleri dönüştürecek olan ise yerel yönetimlerdir. Şehircilik bir milletin kültür ve medeniyet çıtasını göstermesi açısından en önemli kriterdir. Bu nedenle mekansal dönüşümün yanında ekonomik, çevresel, stratejik ve sosyal dönüşüm de çok önemlidir" dedi.


KADINLARIMIZ YARARLANSIN

İlçede Kuzey Yıldızı Mahallesinde iki, Gaziosmanpaşa mahallesinde bir ve Gölalan mahallesinde bir olmak üzere 4 hanım konağının hizmet verdiğine işaret eden Başkan Genç, “Tamamlanan hanım konaklarımızın yanında Uludağ, Devgeriş, Gaziosmanpaşa, Kuzey Yıldızı ve Düvecik mahallelerinde de hanım konağı inşaatları sürüyor. Bu hanım konaklarımıza tarihteki önemli kadınlarımızın isimlerini vererek, hem değerlerimizi yaşatıyoruz hem de isimlerini gelecek nesillere aktarıyoruz. Kadınlarımızdan isteğimiz evlerinde oturmamaları ve en yakın hanım konağının imkanlarından yararlanarak kendilerini geliştirmeleridir” diye konuştu.

#Samsun
7 yıl önce