|

Canından endişe ediyoruz

ABD’nin 17/25 Aralık kumpasını kopyalayarak başlattığı soruşturmada tutuklanan Reza Zarrab’dan haber alınamıyor. Avukatıyla bile görüştürülmeyen Zarrab için devreye giren Dışişleri Bakanlığı, “Vatandaşımızın canından endişe ediyoruz” diyerek ABD’den bilgi istedi. Washington yazılı notaya bir cevap vermedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/11/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:52 - 16/11/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Ankara soruşturma kapsamında tutuklanan Reza Zarrab’ı avukatıyla bile görüştürmeyen ABD’den yazılı notayla bilgi istedi.
Ankara soruşturma kapsamında tutuklanan Reza Zarrab’ı avukatıyla bile görüştürmeyen ABD’den yazılı notayla bilgi istedi.

Terör örgütü FETÖ’nün 17/25 Aralık kumpasını kopyalayarak açtığı soruşturmayla Türkiye’yi köşeye sıkıştırmaya çalışan ABD, yeni bir gerilimin fitilini ateşledi. Ankara soruşturma kapsamında tutuklanan Reza Zarrab’ı avukatıyla bile görüştürmeyen ABD’den yazılı notayla bilgi istedi. Soruşturma kapsamında tutuklanan Reza Zarrab’dan bir süredir haber alınamıyordu. ABD’nin kamuya açık kayıtlarında tahliye edilmiş gözükse de avukatı Şeyda Yıldırım, Zarrab’ın hala cezaevinde olduğunu ifade etmişti. Yıldırım, “Başka bir bölüme alınmış olabilir. Bize de beş gündür bilgi vermiyorlar, hiçbir haber alamıyoruz” demişti.

Bu gelişmeler üzerine Dışişleri Bakanlığı harekete geçti. Ankara, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı Reza Zarrab’ın durumuyla ilgili olarak Washington yönetimine nota verdi. Notada “Canından endişe edildiği” belirtilerek Zarrab’ın durumu hakkında bilgi istendi. Dışişleri Bakanlığı Sözcülüğü de konuyla ilgili açıklama yaptı. Sözcülükten yapılan yazılı açıklamada, “Reza Zarrab hakkında basına yansıyan haberler üzerine Washington Büyükelçiliğimizce ABD makamlarından resmen bilgi talep edilmiş olup; henüz bir yanıt alınamamıştır. Konu takip edilmektedir.” ifadeleri kullanıldı.

#FETÖ
#ABD
#Rıza Zarrab
6 yıl önce