|

Canlı bomba PKK’lı

Bursa’da Ulu Cami yakınında 13 kişinin yaralandığı saldırıyı gerçekleştiren canlı bombanın PKK’lı olduğu tespit edildi. Teröristin 3 gün önce Şanlıurfa’dan Bursa’ya geldiği öğrenildi. Sultan adını kullanarak bilet satın alan canlı bomba, Bursa’da gözaltına alınan kişilerin yanında kaldı. Saldırının ardından 4 ilde düzenlenen operasyonda 15 kişi gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
03:00 - 29/04/2016 Cuma
Güncelleme: 23:05 - 28/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Bursa'da, taşıdığı bomba düzeneğini Ulu Cami yakınında patlatan kadın teröristin, olaydan 3 gün önce Şanlıurfa'dan geldiği öğrenildi. Bursa Cumhuriyet Savcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin çalışmaları sürüyor. Kadın 'canlı bomba'nın cesedine Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'nda otopsi yapıldı. Patlamada parçalanan ceset yapılan incelemeden sonra önceki gece, İstanbul Adli Tıp İhtisas Dairesi'ne DNA testi için gönderildi. Bursa polisi parmak izinden sonuç alamadığı kadın teröristin kimliğini araştırıyor. Teröristin terör örgütü PKK üyesi olduğu belirlendi.



SAHTE İSİMLE BİLET


Henüz kimliği belirlenemeyen intihar bombacısının 24 Nisan günü Şanlıurfa'dan bindiği bir otobüs ile 20 numaralı koltukta yolculuk ederek Bursa'ya saat 18.00 sıralarında geldiği, şehirlerarası otobüs terminalinde indiği belirlendi. Teröristin, “Sultan” adını kullanarak otobüs firmasından sahte isimle bilet aldığı tespit edildi.



APART DAİREDE KALMIŞ


Canlı bombanın buradan halk otobüsüne binerek Merkez Nilüfer İlçesi'ne bağlı üniversite öğrencilerinin yoğunlukta kaldığı Görükle Mahallesi'nde apart dairede gözaltına alınan kişilerle kaldığı saptandı. Bursa'da 3 gün geçiren ve eylem için keşif yapan terörist önceki gün de patlama yeri yakınına kadar taksiyle geldi. Atatürk Caddesi'nde cami yakınında taksiden inen 'canlı bomba', 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı'ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi.







POLİSİ GÖRÜP PANİKLEDİ


Ulu Cami yakınına kadar bir taksiyle gelen kadın teröristin, taksiden inip yürürken çevredeki polis ekiplerini görünce panikleyerek elindeki çantada bulunan ve ilk bulgulara göre amonyum nitrat kullanılarak hazırlandığı değerlendirilen bomba düzeneğini patlattığı ihtimali üzerinde duruluyor.



20 metre yürüdü ardından patlattı


Şanlıurfa'dan gelen canlı bomba Bursa'da 3 gün geçirdi. Teröristin en net görüntüsü otogardaki kameralar tarafından kaydedildi. Otogardan çıktıktan sonra bir taksiye binen canlı bomba, elindeki kağıdı taksiciye vererek apart eve gitti. Daha sonra saldırı planları yapan kadın terörist, cami etrafından keşif yaptı. Olay günü ise Ulu Cami'ye taksi ile geldi. Atatürk Caddesi'nde cami yakınında taksiden inen 'canlı bomba', 20 metre kadar yürüdükten sonra Ulucami kapısının bulunduğu Kapalı Çarşı'ya açılan sokakta eylemi gerçekleştirdi.


#Canlı bomba
#Ulu Cami
8 yıl önce