|

Canlı bombanın maaşı 740 dolar

Gaziantep’te hücre evine düzenlenen operasyonda kendisini patlatan canlı bomba Mehmet Kadir Cebael’in örgütten 740 dolar maaş aldığı ortaya çıktı. DAEŞ’in Gaziantep sorumlusu olan Cabael’e örgüt tarafından verilen kimlikte İslam bilgisinin “Basit” olduğu yer alıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/10/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:55 - 18/10/2016 Salı
Yeni Şafak

Gaziantep'te kendini patlatan DAEŞ'in il sorumlusu Mehmet Kadir Cebael ile ilgili ilginç bilgilere ulaşıldı. Geçmişten bu yana dini motifli terör örgütleri ile iç içe olduğu dikkat çeken ve 2012 yılında kentte yürütülen El Kaide operasyonlarında da adına rastlanan Cebael'in 2013 yılı sonlarında DAEŞ'e yöneldiği belirlendi. Sözde Türkiye emiri olan ve terör örgütünün çeşitli kentlerde yaptığı saldırıları organize eden ve geçen 19 Mayıs günü polis operasyonunda üzerindeki bombayı patlatarak ölen Yunus Durmaz'ın denetiminde olan Cebael'in 2 kardeşinin de yine DAEŞ üyeliğinden cezaevinde bulunuyor.



KEŞİF YAPMIŞ


Polis soruşturmasına yansıyan kayıtlarda Gaziantep'teki hücre yapılanmasında etkin rol aldığı vurgulanan Cebael'in Antalya'ya giderek burada eylem için turistik bölgelerde keşif çalışması yaptığına dikkat çekildi.



KOD ADI: EBU HAFS


DAEŞ'in maaş ödeme çizelgelerinde de Cebael'in ismine ulaşıldı. Maaş tablosunda 'Ebu Hafs' olarak kod adıyla her ay Cebael'e 120, eşi Fadile'ye 120, her bir çocuğuna 50 olmak üzere 100, elektrik ve su faturası için 50 ve ev kirası için 300 olmak üzere her ay düzenli olarak toplamda 740 dolar ödeme yapıldığı görüldü.



TEL ABYAD'DA KATILMIŞ


Cebael'e, DAEŞ'in verdiği kimlik kartında ise ilginç bilgiler yer alıyor.DAEŞ tarafından Cebael için 'İslami bilgisi' alanının karşısına 'Basit' notunun düşürülmesi. Savaşçı mı yoksa intiharcı mı olduğuna ilişkin bölümde savaşçı olduğu belirtilen sözde kimlikte Cebael'in Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinden sınırı geçerek Telabyad'da DAEŞ'e katıldığı bilgisi de paylaşılıyor. 'Gizli' olarak tanımladığı sözde kimlikte ayrıca olası durumlar için Cebael'in iletişim kurulacak yakını olarak eşi ve kayınbabasının telefon numaralarını verdiği dikkat çekiyor.







#Gaziantep
#DAEŞ
#Canlı bomba
8 yıl önce