|

Casusluk için Yargıtay beklenecek

Can Dündar'ın yargılandığı MİT TIR’ları davasında savcı, “casusluk” suçunun belirlenmesi için Yargıtay’daki davanın beklenmesini istedi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 4/05/2016 Wednesday
Güncelleme: 00:49 - 4/05/2016 Wednesday
Yeni Şafak

Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün MİT'e ait yardım TIR'larının durdurulması olayına ilişkin gizli kalması gereken bilgi ve fotoğrafları yayınladıkları gerekçesiyle yargılandığı davada savcı esas hakkındaki görüşünü açıkladı. Duruşma Savcısı Evliya Çalışkan'ın celse arasında mahkemeye sunduğu 7 sayfalık mütalaada, “casusluk ve casusluk amacıyla belge, bilgi temin edip açıklama” suçunun unsur bakımından gerçekleşip gerçekleşmediğinin sonuca varılmasının mümkün olmadığı belitildi. Bu nedenle casusluk suçlarının Yargıtay'da görülen MİT TIR'ları davasından gelecek kararın ardından değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.



31 YIL HAPİS


Savcı, Dündar'ın “Devletin güvenliği iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri, temin edip açıklama” eylemleri nedeniyle, 10 yıldan 31 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Sanık Erdem Gül'ün ise “devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibariyle gizli kalması gereken bilgileri açıklama ve bu suça iştirak” eylemi nedeniyle, 5 yıldan 10 yıla kadar hapsini talep etti.


#Can Dündar
#Mit TIRları
#Casusluk
#Erdem Gül
8 years ago