|

Cizre ve Sur'dan acı haber: 3 şehit

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde, PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırıda yaralanan bir asker tedavi gördüğü GATA'da şehit oldu. Öte yandan bugün Şırnak'ın Cizre ilçesinde PKK mensuplarına yönelik operasyonda bir asker ve bir polis şehit düştü.

Yeni Şafak
15:11 - 9/02/2016 Salı
Güncelleme: 17:25 - 9/02/2016 Salı

Genelkurmay Başkanlığı, 01 Şubat'ta Diyarbakır'ın Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu yaralanan ve tedavisine GATA'da devam edilen bir askerin yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak bugün 12.50'de şehit olduğunu duyurdu.



Açıklamada, "Kahraman şehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.



Cizre'de 2 şehit 3 yaralı


Şırnak'ın Cizre ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çıkan çatışmada 1 polis memuru ile 1 asker şehit oldu, 2 asker ile 1 polis yaralandı.



Şırnak'ın 14 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü Cizre İlçesi'nde güvenlik güçlerinin hendekleri kapatmak, barikatları kaldırmak ve PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonları sürüyor.



Sur Mahallesi'nde güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında bugün çıkan çatışmada 1 özel harekat polis memuru ile 1 jandarma özel harekatta görevli asker olmak üzere 2 güvenlik görevlisi şehit oldu. Çatışmada, 2 asker ile 1 polis memuru da yaralandı. Yaralı güvenlik görevlileri Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.



İlçede güvenlik güçleriyle PKK'lılar arasında çatışmalar yer yer sürüyor.






#diyarbakır
#sur
#gata
8 yıl önce