|

Çavuşoğlu: Büyükelçi düzeyinde görevden almalar olacak

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası büyükelçi düzeyinde görevden almaların olacağını açıkladı. Teröristbaşı Gülen'in ABD'den iadesine ilişkin de değerlendirmede bulunan Çavuşoğlu, iade olmaması halinde iki ülke arasındaki ilişkileri etkileyeceğini söyledi.

Yeni Şafak
11:17 - 25/07/2016 Pazartesi
Güncelleme: 12:01 - 25/07/2016 Pazartesi
Diğer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu'nun açıklamasından öne çıkanlar şöyle:



ABD Fetullah Gülen'i iade etmezse, bu mutlaka ilişkilerimizi etkiler. Gülen'in 3'üncü bir ülkeye kaçma ihtimali var. Darbe girişiminde bulunmuş birine siyasi sığınma olmaz.



'FETÖ Orta Asya'yı üs olarak seçti'


Kayıp hainler var, onların da araması yapılıyor. FETÖ, Orta Asya'yı üs olarak seçti, özellikle Kırgızistan ihtimali var. Kırgızistan'ı uyardık, FETÖ, gittiği ülkelerde de darbe yapabilir, böyle bir risk var.



AB'nin açıklamalarına tepki


Hayatında darbe görmemiş ülkeler bize ders veriyor. AB, OHAL konusunda Fransa ile, Almanya ile endişelerini paylaştı mı? Hayır. Peki neden Türkiye'de olunca endişeleniyorsunuz? OHAL'i 3 aydan önce kaldırmak istemiyoruz. OHAL'de vatandaşın hürriyeti kısıtlanmayacak, güçlenecek. Attığımız adımları Avrupa Konseyi'nde de anlatacağız.



'Türkiye ile tehditvari konuşamazlar'


Türkiye'nin patronu değiller. Hiç kusura bakmasınlar. Türkiye ile böyle tehditvari konuşamazlar. Sen 60 yıldır burada bizi bekletiyorsun, sonra 'İdam gelirse almayız' diyorlar. İdam kararı konusunda kendi düşüncelerini söylerler, ama bunu tehdit ederek söyleyemezler. Soruları varsa sorsun, cevaplarız, düşünceleri varsa paylaşsın ama tepeden bakarak konuşamazlar.



15 Temmuz gecesi


Darbeciler resmi konuta helikopterle inmeye çalıştı. Darbeyi duyduğumda Cumhurbaşkanımızın Özel Kalemi Hasan Doğan'ı aradım. Ondan önce MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ı aradım ancak telefonu meşguldü, o da muhakkak önemli görüşmeler yapıyordu.



Büyükelçi düzeyinde görevden almalar olacak


Titiz bir şekilde çalışmaları yaptık, hata payı olmaması için çapraz sorgular yaptık. Yeni ihbarları ciddi bir şekilde değerlendiriyoruz. 3-4 koldan teyit etmemiz gerekiyor. Büyükelçi düzeyinde görevden almalar olacak.



Sahte sınavlarla, soruları çalarak devlette kadro elde etmek zaten suç. Yıllardır devletten bu şekilde para aldılar. Milletin evlatları bakanlığa girmek için gece gündüz çalışacak, bunları sorular verilecek önceden, hiç çalışmadan girecekler. Zaten, hepsinin de dil bilgisi zayıf, kapasiteleri düşük.



FETÖ'nün kamudan temizlenmesi


Sınav sonuçları verilerek Bakanlığa sızmalar olmuş.



İsrail ile ilişkiler


Anlaşmalar onaylanınca, büyükelçiler atanacak.







#Mevlüt Çavuşoğlu
#ABD
#Fetullah Gülen
#FETÖ
8 yıl önce