|

Çavuşoğlu Strazburg'a gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Genel Kurulu Kış Oturumu sırasında yeni seçilen AKPM Başkanı'nı tebrik ve Avrupa Konseyi yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere Strazburg'u ziyaret edecek.

Yeni Şafak
15:01 - 25/01/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:07 - 25/01/2016 Pazartesi
IHA

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Bakan Çavuşoğlu'nun 25-26 Ocak 2016 tarihlerinde, AKPM Genel Kurulu Kış Oturumu sırasında yeni seçilen AKPM Başkanı'nı tebrik ve Avrupa Konseyi yetkilileriyle temaslarda bulunmak üzere Strazburg'u ziyaret edeceği belirtildi. Ziyaret kapsamında Çavuşoğlu'nun Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Jagland ve yeni seçilen AKPM Başkanı ile görüşmeler gerçekleştireceği ifade edildi.



Görüşmelerde, kurucu üyesi olunan Avrupa Konseyi bünyesinde Avrupa coğrafyasının karşı karşıya bulunduğu göç, mülteci krizi, terörle mücadele ile Avrupa'da aşırıcılık ve hoşgörüsüzlüğün yükselişi gibi sınamalar ve işbirliği alanları ele alınacağı kaydedilerek, "Ülkemiz, 2016 Ocak ayı itibarıyla Avrupa Konseyi Bütçesine en fazla katkı sağlayan ülkeler arasına girmiştir. Aynı zamanda, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi ile Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde üye sayımız 12'den 18'e yükselmiştir. Sayın Bakanımızın ziyaret edecekleri AKPM Genel Kurulu Kış Oturumu'na ulusal heyetimiz ilk kez 18 üyeyle katılacaktır. Tek pan-Avrupa kuruluşu olan Avrupa Konseyi ve kurumlarıyla yakın işbirliğimiz devam edecektir" denildi.

#Dışişleri Bakanlığı
#Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
#Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi
#AKPM
8 yıl önce