|

Çavuşoğlu'ndan Trump ve Erdoğan'ın görüşmesine ilişkin açıklama

ABD Başkanı Trump'ın başkanlık yemini ettiği törende Türkiye'yi temsil eden Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump'ın görüşmesine ilişkin açıklama yaptı. Çavuşoğlu, "Başkan'ın yakın ekibiyle yaptığımız görüşmelerde en kısa sürede iki başkanı bir araya getirmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduk" dedi.

Yeni Şafak
08:35 - 22/01/2017 Pazar
Güncelleme: 08:40 - 22/01/2017 Pazar
Diğer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Washington'da ABD'nin yeni Başkanı Donald Trump'ın kabine adayları ile görüşmesine ilişkin olarak, “Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizi daha iyi götürebilmek ve daha da güçlendirmek için güçlü bir irade gördüm. Görüştüğüm tüm bakanlar ve diğer yetkililer, Türkiye ile ilişkileri çok daha güçlendirmek istediklerini vurguladılar” dedi.



Washington'daki törende Türkiye'yi temsil eden Çavuşoğlu, Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hürriyet'te yer alan habere göre, yeni Başkan Trump'ın ilk ziyaretini Türkiye'ye yapmasının konuşulduğu yönündeki soruya Bakan Çavuşoğlu, şöyle cevap verdi:



“Başkan'ın yakın ekibiyle yaptığımız görüşmelerde en kısa sürede iki başkanı bir araya getirmemiz gerektiği konusunda hemfikir olduk. İki başkan bir araya gelecek, bir yol haritası belirleyeceğiz. Tüm bu sorunların üstesinden gelebilmek ve işbirliğimizi artırmak için bir yol haritası üzerinde çalışıyoruz.”


#Donald Trump
#Recep Tayyip Erdoğan
#Mevlüt Çavuşoğlu
7 yıl önce
default-profile-img