|

Çay içerken öldüler

Silopi’de 4 sivilin öldüğü 5’i polis 23 kişinin yaralandığı PKK saldırısının şiddeti gün ağırınca ortaya çıktı. Patlama sırasında olay yerinde olan bir vatandaş yaşananları Yeni Şafak’a anlattı. Patlamayla küçük kıyameti yaşadıklarını anlatan görgü tanığı, “Vatandaşlar kapı önlerinde oturup çay içiyordu. Her yer kan revan oldu” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 1/06/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:56 - 5/06/2016 Pazar
Yeni Şafak

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından infilak ettirilen patlayıcı sonucu 4 vatandaş yaşamını yitirdi. 5'i polis olmak üzere 19 kişi de yaralandı. Patlama sırasında olay yerine yakın bir yerde olan görgü tanığı E.A, o an yaşananları Yeni Şafak'a anlattı. E.A, vatandaşların kapı önlerinde çay içerken meydana gelen patlamada hayatını kaybettiğini söyledi.



VEKİLİN ANNESİ DE YARALI


Patlama sırasında yaşamını yitiren AK Parti eski Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in eniştesi Ekrem Birlik ve yeğeni 5 yaşındaki Kübra Birlik yaşamını yitirdi. Ekrem Birlik'in ise AK Parti eski İl Başkanı Rızgin Birlik'in ağabeyi olduğu ortaya çıktı. Patlama sırasında Ekrem Birlik ile birlikte çay içen İsa Torlak ve halı sahada maç yapan Davut Yoksul isimli vatandaşlar da yaşamını yitirdi. AK Parti eski Milletvekili İbrahim Hakkı Birlik'in annesi Halime Birlik de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.



AİLE PKK'YA KARŞIYDI


Bomba döşenen ev Ekrem Birlik'e ait olduğunu söyleyen görgü tanığı, “Birlik ailesi yıllardır PKK'ya karşı bir duruş sergiledi. Fakat olayın şahsi olmadığını düşünüyorum. Eylemi yapanların esas hedefinde güvenlik güçleri vardı. Sivil vatandaşlar öldü. Bunlar için sivil asker polis fark etmiyor" dedi. İpek yoluna yakın bir sokakta gerçekleşen saldırının bilançosu, Diren Halı Saha tesislerinde maç yapan gençlerin de yaralanmasıyla daha da ağırlaştı. Patlama nedeniyle yerin zerzele gibi sallandığını anlatan E.A, “Çok yüksek tesirli bir patlayıcıydı. Patlamadan sonra ev yıkıldı. Evin avlusunda çay içen vatandaşlar hayatını kaybetti. Evin karşısında halı saha var. Gençler maç yaptıkları için yaralı sayısı da bu nedenle arttı" dedi.



KIZININ ÖLDÜĞÜNDEN HABERSİZ


Patlamada ölenlerin tamamının akrabası olduğunu dile getiren E.A “IŞİD neyse bunlar da aynısıdır. Kuzenim patlamada gözünü kaybetti.Kuzenimin 5 yaşındaki kızı Kübra da patlama sırasında yaşamını yitirdi. Kuzenimin çocuğunun öldüğünden haberi yok. Kuzenimin eşi Batman Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, küçük oğlu ise Diyarbakır Çocuk Cerrahisi'ne sevk edildi. Patlama bir aileyi darmadağın etti" dedi.



HDP'ye tepki


Silopi'de patlamanın etkisiyle yolda yaklaşık 3 metre genişlik ve 1,5 metre derinliğinde çukur oluşurken, çevredeki çok sayıda ev, iş yeri ve araç hasar gördü. Bu arada hayatını kaybeden 4 kişinin cenazesi ailelerinin tepkisi üzerine HPD/DBP'li Silopi Belediyesi'ne ait cenaze araçlarına konulmadı. Acılı aileler Silopi Belediyesi'nin cenaze hizmetlerini de kabul etmedi.



#PKK
#Silopi
#Şırnak
8 yıl önce