|

Çekmeköy'den dünyaya mesaj

Çekmeköy’de yapımı tamamlanan tesislerin toplu açılış töreni, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Eski Türkiye görüntüleri, darbecilerin, terör örgütlerinin, ülkemizi diz çöktürmeye çalışan şer güçlerin özlemidir. Biz asla böyle bir Türkiye görüntüsüne razı değiliz. Milletimizle birlikte büyük, güçlü ve lider Türkiye’yi istiyoruz” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/03/2017 понедельник
Güncelleme: 01:53 - 27/03/2017 понедельник
Yeni Şafak
Çekmeköy'den dünyaya mesaj
Çekmeköy'den dünyaya mesaj

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Çekmeköy'de kamu kurumları ve ilçe belediyesi tarafından yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin toplu açılış törenine katıldı. Taşdelen Meydanı'nda düzenlenen törende; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Çekmeköy Kaymakamı Cemal Hüsnü Kansız, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz ve AK Parti Çekmeköy İlçe Başkanı Salih Kırıcı da hazır bulundu.



Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz'ın selamlama konuşmasıyla başlayan toplu açılış töreninde vatandaşlara seslenen Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Çekmeköy'den tüm dünyaya mesaj verdi.



ÇEKMEKÖY HALKI 15 TEMMUZ'DA TARİH YAZDI


İstanbul'un en genç ilçelerinden biri olan Çekmeköy'ün yıldızının, hem doğal güzellikleri hem üretime, istihdama olan katkısıyla giderek parladığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminde Çekmeköy halkının cesaretle sokaklara dökülerek, darbecilerin karşısına dikildiğini ve kahramanlığını tarihe yazdırdığını söyledi.



16 Nisan'da gerçekleşecek referandumun, 15 Temmuz'un hesabını sorma günü olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, PKK ve FETÖ terör örgütleri elebaşlarının halka referandumda 'hayır' denmesi için haber gönderdiğini hatırlattı ve “Bilesiniz ki 'hayır' diyenler şu anda bölücü terör örgütlerine destek verenlerdir. Şimdi ben bu meydandaki tüm kardeşlerime sesleniyorum; sizlere dağıtılan bu 18 maddelik metni okuyun, her şey orada var. Millete karşı sorumlu olan Cumhurbaşkanı, ne kendisi millete rağmen herhangi bir adım atabilir ne de böyle bir yanlışa izin verebilir” dedi.





İhanet ve direniş kısa filmde


Çekmeköy Belediyesi 15 Temmuz kalkışmasının hafızalardan silinmesini önlemek ve gelecek kuşaklara aktarılmasını sağlamak amacıyla kısa film yarışması düzenledi. Yarışma ile ilgili Yeni Şafak'a açıklamalarda bulunan Çekmeköy Belediyesi Başkanı Ahmet Poyraz, 15 Temmuz'da yaşanan işgalci terörist darbe girişimi ekseninde “İhanet ve Direniş” temasına işaret eden ve toplam süresi 15 dakikayı aşmayan filmler katılabileceğini kaydetti.



Kısa film yarışmasında kriterler nelerdir?



Yarışmaya dolaylı ya da doğrudan 15 Temmuz'da yaşanan işgalci terörist darbe girişimi ekseninde “İhanet ve Direniş” temasına işaret eden, toplam süresi 15 dakikayı aşmayan dijital formatta kurmaca, animasyon, belgesel ve deneysel filmler katılabilecek. Başvurular 19 Ocak - 2 Haziran tarihleri arasında www.ihanetvedirenis.com adresi üzerinden online olarak alınacak. Eser sahipleri sitedeki başvuru formunu doldurup, şartnameyi onayladıktan sonra filmleri yükleyerek başvuru sürecini tamamlamış olacaklar.



Jüride kimler yer alıyor?



Jürimizde, İlahiyatçı sosyolog Erol Erdoğan, Meryem İlayda Ateş, Metin Yüksel, Oyuncular Hakan Boyav ve Turgay Tanülkü, Yönetmenler Mesut Uçakan ve Mustafa Şevki Doğan yer alıyor.



Yarışmanın ödülleri nelerdir?



Yarışma sonunda birinci seçilen filme 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye 15 bin TL verilecek. Şehit Ömer Halisdemir Özel Ödülü'ne 12 bin TL, jüri özel ödülüne 10 bin TL ve 5 film için 5'er bin TL mansiyon ödüllerinin de verileceği yarışmada toplamda 112 bin TL ödül sahiplerini bulacak.



İlçe belediyesi olarak uluslararası kısa film yarışması projesi nasıl ortaya çıktı?



Geçtiğimiz yıl uluslararası film yarışması düzenlemeye karar verdiğimizde sinema alanında faydalı olabilmekle ilgili temennimiz vardı ama bu kadar ilgi göreceğimizi inanın biz de tahmin etmemiştik. Merhamet ve adalet temalı yarışmamıza 20 ülkeden 520 film başvurusu aldık. Cumhurbaşkanlığı'nın himayesine giren ilk belediye projesi oldu. Ödül törenine Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan katıldı. Dereceye girenlere ödüllerini kendisi takdim etti. Kendisi de konuşmasında sanata özellikle sinemaya yerel yönetimlerin sahip çıkması gerektiğini belirtti. Yurt içinde ve yurt dışından gelen başvuruları görünce isabetli bir çalışma yaptığımızı daha iyi anladık.





TÜRKİYE, İKİ KAT ZENGİN OLACAKTI


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Anayasa değişikliği ile yargının tarafsızlıkla güçlendirileceğini, yargıda attıkları bu adımın yanında yüksek yargı organlarının teşekkülünde Cumhurbaşkanını ve Meclise de söz hakkı tanınacağını ve böylece yargı ile millet arasında bağın güçlendirileceğini dile getirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, birilerinin “Yeni sistem, milletin karnını mı doyuracak” dediğini aktardı ve şöyle konuştu: “Evet yeni sistem milletin karnını doyuracak. Koalisyon hükûmetleri döneminde ortalama büyüme oranı yüzde 4 iken tek parti iktidarında bu oran yüzde 5,9'a ulaştı. Türkiye son 25 yıldır yeni sistemle yönetiliyor olsaydı ülke bugün iki kat daha zengin olacaktı. Koalisyon dönemlerinde faizlerin bugünküne göre de 10-11 kat fazla olduğunu görürsünüz. Eğer faiz giderlerinin millî gelire oranı, 2002 öncesi seviyesinde olsaydı 1 trilyon 800 milyar lira faiz ödemesi yapardık. Bu dönemde faiz 700 milyarda kaldı. Aradaki 1 trilyon 100 milyar lira altyapı olarak, eğitim, sağlık, sosyal yardım olarak hizmete sunuldu.”



KOALİSYONLAR DÖNEMİ BİTECEK


Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni sistemde Cumhurbaşkanının başka partiden Başbakanın da başka partiden olma ihtimalinin olmadığını vurgulayarak, şunları kaydetti: “Malum olduğu üzere, hâlâ yeni sistemde Başbakan olduğunu sananlar var, onun için buradan bilenlere hatırlatmak, bilmeyenlere öğretmek için Anayasa değişikliğinin ne getirdiğini kısaca ifade edeyim. Yeni sistemin en önemli özelliği, yürütme görevini cumhurbaşkanına vererek milletin kime sorumluluk verdiğini, dolayısıyla kimden hesap soracağını netleştirmesidir. Artık koalisyonlar ve bunların yol açtığı krizler sona eriyor.”





MEVCUT SİSTEMDE DİRENMEK, ÜLKEYİ EKONOMİK KRİZE TERKETMEKTİR


Türkiye'nin artık her 10- 15 yılda bir ayağına dolaşan darbe, muhtıra, ekonomik kriz gibi prangalardan kurtulmak zorunda olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Belediye Başkanlığı, Başbakanlığı, Cumhurbaşkanlığı dönemlerinde yaşadığı tecrübelerin kendisine çok şey öğrettiğini aktardı ve şunları söyledi: “Gördük ki; Türkiye artık mevcut yönetim sistemiyle yoluna devam edemez. Mevcut sistemde ısrar etmek, 'Bu ülke sürekli darbe tehditlerine açık kalsın' demektir. Mevcut sistemde direnmek, Türkiye'yi ekonomik krizlerin pençesine terk etmek demektir. Mevcut sistemi savunmak, bu ülkenin terör örgütleri karşısındaki mücadelesinin başarıya ulaşmamasını istemektir. Eski Türkiye görüntüleri darbecilerin ve teröristlerin özlemidir. Biz asla böyle bir Türkiye görüntüsüne razı değiliz. Milletimizle birlikte büyük, güçlü ve lider Türkiye'yi istiyoruz. Bunun için her bir vatandaşımız 16 Nisan'da vereceği oyun ne anlama geldiğini çok iyi bilmelidir.”



AÇILIŞI YAPILAN TESİS VE HİZMETLER


2015 ve 2016 yıllarında yapımına başlanan ve tamamlanan 215 milyon lira tutarındaki yatırımlar:

Eğitim


Çekmeköy Anadolu İmam


Hatip Lisesi


Mimar Sinan İmam Hatip Orta Okulu


Fatma Talip Kahraman İHL


Özden Cengiz Anadolu Lisesi


Ömer Halisdemir Lisesi


Ekşioğlu İHL



Camiler


Emir Sultan Camii


Nişantepe Camii



Sosyal ve Kültürel Tesisler


Kapalı pazar yeri


Adnan Menderes Gençlik ve


Kültür Merkezi


Kent Park Sosyal Tesisleri



Park ve Yeşil alan Yatırımları


29 adet park ve yeşil alan yapımı


4 adet spor sahası


Doğa Park bisiklet ve gezi alanı, 60 bin metrekare yeşil alan ilavesi



Dere, Alt Yapı ve Yollar


Dere ıslah çalışmaları


Prestij cadde çalışmaları


Atık su kanalı yatırımları


Yol yapım çalışmaları


Yağmur suyu kanalı çalışmaları



Sağlık Hizmetleri


Taşdelen Mahallesi ASM


Mehmet Akif Mah. ASM


Merkez Mah. ASM




















#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
#Çekmeköy
#15 Temmuz
7 лет назад