|

Cemaatin imdadına yetişti

Eskişehir'de yaşayan 61 yaşındaki Süreyya Taştekin, Cuma namazında balkonundan sarkıttığı kilim ve seccadeler ile, sokakta namaz kılmak zorunda kalan cemaatin temiz zeminde ibadetini yapmasını sağladı.

Yeni Şafak
16:04 - 10/06/2016 Cuma
Güncelleme: 13:11 - 10/06/2016 Cuma
IHA
Eskişehir'de yaşlı kadın, namaza son dakikalarda yetişerek kendisine kaldırım üzerinde bile yer bulmayan vatandaşlara, balkonunda tuttuğu kilim ve seccadeleri uzatıyor.
Eskişehir'de yaşlı kadın, namaza son dakikalarda yetişerek kendisine kaldırım üzerinde bile yer bulmayan vatandaşlara, balkonunda tuttuğu kilim ve seccadeleri uzatıyor.

Eskişehir'de bulunan tarihi Yalaman Camii her Cuma namazında tamamen dolarken, içeride yer bulamayan vatandaşlar caminin yanındaki kaldırıma yöneliyor. Cami yönetimi durumu çözebilmek için hasırlar alıp kaldırıma sererken, gün geçtikçe artan cemaat için bu yöntem de tam bir sonuç vermiyor. Tam bu noktada ise tarihi caminin yanındaki bir apartmanda oturan Süreyya Taştekin isimli yaşlı kadın devreye giriyor. Yaşlı kadın, özellikle namaza son dakikalarda yetişerek kendisine kaldırım üzerinde bile yer bulmayan vatandaşlara, balkonunda tuttuğu kilim ve seccadeleri uzatıyor. Kilim ve seccadeleri alan vatandaşlar ise buldukları boş bir yere sererek, namazlarını eda ediyorlar. Yaşlı kadın namaz bitiminde tekrar balkonundan seccade ile kilimleri içeri alıyor ve temiz hale getirerek bir sonraki Cuma namazına hazır hale getiriyor.



Teyzeden seccade alarak namazını kılan vatandaşlardan Mertcan Erdoğan ise, yaşlı kadının sayesinde birçok kişinin rahat namaz kıldığını anlattı. Güzel bir dayanışma örneğinin sergilendiğini belirten Erdoğan, "Teyze olmasa burada, Cuma namazında ciddi anlamda aksamalar olacak. Çünkü çoğu kişi geç kalıyor, namaz kılacak yer bulamıyor. Zaten Çarşı'ya yakın olduğu için kalabalık bir cami. Teyzenin sayesinde çoğu insan bu şekilde kaldırım üzerinde sıra olarak namaz kılabiliyorlar. Hem teyzenin hemde insanların sevabı bu şekilde artıyor. Güzel bir dayanışma oluyor" dedi.



"İnşallah Allah kabul eder"


İnsanlara hizmet etmek için böyle bir uygulama gerçekleştirdiğini ifade eden Süreyya Taştekin ise, elinden geldiği kadar cemaate yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.



Komşularının da kendisinden görerek kilim ve seccadeleri cemaat ile buluşturduğunu dile getiren Taştekin, "Bu mahallede doğdum ve bu mahallede büyüdüm. Babamın bu camiye çok emekleri olmuştur. Onun ruhuna da değsin diye insanlara böyle bir hizmet yaparak, faydalı olmak istiyorum. Cuma günleri elimden geldiğince seccadeleri ve kilimleri balkondan atarak onların kuru yerde namaz kılmalarını engellemeye çalışıyorum. Vatandaşlar durumdan çok memnun oluyorlar. Onlar da en azından kuru yerlerde namaz kılmaktan kurtuluyorlar. Çünkü camideki hasırların belirli bir sayısı var. Onlar bittikten sonra mecburen yerde kılmak zorunda kalacaklar. Bunu elimden geldiği kadarıyla engellemeye çalışıyorum. İlk ben bu kilim ve seccade dağıtmaya başladım, sonrada diğer arkadaşlar ve komşular da böyle bir şey yapmaya başladılar. Tabii güzel bir şey. Bir hizmet sonuçta. İnşallah Allah kabul eder" şeklinde konuştu.






#Eskişehir
#Süreyya Taştekin
#Cuma namazı
#Yalaman Camii
8 yıl önce