|

Cenazeleri bırakıp Kobani'ye koşmuş

31 cana kastedilen patlamadan 7 dakika önce HDP’li Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal Kobani’ye geçti. Patlama sonrası geri dönen Şansal’ın daha cesetler yerdeyken gülerek ikinci kez Kobani’ye gitmesi, cevap bekleyen sorulara bir yenisini daha ekledi.

Yeni Şafak
09:40 - 28/07/2015 Salı
Güncelleme: 11:02 - 28/07/2015 Salı
Diğer

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde, 20 Temmuz'da düzenlenen ve 31 gencin hayatını kaybettiği bombalı saldırıyla ilgili karanlık noktalar artıyor. Son olarak saat 11.50'deki bombalı saldırıdan sadece 7 dakika önce Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal'ın, Mürşitpınar mevkisindeki geçici kara hudut sınır kapısından Kobani'ye geçtiği bilgisine ulaşıldı.



Star'da yer alan görüntülerde, Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal ve beraberindeki 8 kişinin 20 Temmuz'da saat 11.43'te Kobani'ye geçtiği görülüyor. Olayla ilgili geçici kara hudut sınır kapısında tutanak da tutulduğu öğrenildi. Buna göre heyette, Ferhat Tunç, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi Faruk Tatlı, Meliha Karagöz, İsmail Kalkan ve Demokratik Bölgeler Partisi üyeleri Felemez Tekel, Abdülselam Demirkıran ile Salih Akdoğan da yer alıyor.



Güle oynaya Kobani...


Saldırıdan 32 dakika sonra Suruç'a geri dönen Orhan Şansal, sınır kapısından girerken önündeki kişiyi hızla geçen Şansal'ın eliyle yüzünü kapatıp ilerlemesi dikkati çekiyor. Saat 12.22'de Suruç'a giriş yapan Orhan Şansal'ın, yine aynı gün saat 19.44'te saldırıda ölen 31 gencin cenazesini bırakarak tekrar Kobani'ye geçtiği belirlendi. Saldırı akşamı Kobani'ye gitmek için sınır kapısına gelen Şansal'ın kapıdan geçmek için bir süre beklediği ve daha sonra gülerek hızlıca kapıdan çıkıp Kobani'ye geçtiği görülüyor. Kanlı saldırı sonrası henüz cenazeler olay yerinden kaldırılmamışken Şansal'ın Kobani'ye gidişi olaydaki karanlık sorulara bir yenisini daha ekledi.



#Suruç Belediye Başkanı Orhan Şansal
#Kobani
#suruç katliamı
9 yıl önce