|

Cerablus’a su müjdesi

Fırat Kalkanı operasyonuyla terörist unsurlardan temizlenen Cerablus'ta hayat normale dönüyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 19:16 - 9/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Mayınlı arazilerin temizlenmesinin ardından Suriyeli vatandaşlar da peyderpey bölgeye gitmeye başladı. Vatandaşları yerinde ziyaret eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, temiz suyun bölge halkına ulaştırılması için tüm imkanların seferber edildiğini açıkladı.



TEKNİK HEYET İLÇEDE


İlk olarak depoların temizlendiğini anlatan Şahin, daha sonra ise suyun şebekelere geçerek evlere ulaştırılacağını söyledi. Cerablusluların en temel ihtiyacının su olduğunu kaydeden Şahin, “Bayram öncesi evlerden sular akacak” dedi. Cerablus'taki 15 bin kişinin yaşadığı yaklaşık 5 bin konuta su ulaştıracaklarını anlatan Şahin, “Mevcut su kuyuları temizlendi, klorlandı. Bu konuda teknik ekibimiz çalışmalara başladı. Kuyuları bularak sondajlar yapıldı. AFAD'ın jeneratörleri sayesinde elektriği beklemeden, su Perşembe günü itibariyle depolara basılmaya başlandı” şeklinde konuştu.



KARKAMIŞ'TAN SU HATTI ÇEKİLECEK


Mevcut su hattı yetmezse Karkamış'tan boru hattı döşeneceğini söyleyen Şahin, “Bu şekilde Cerablus'a suyun götürülmesi sağlanacak. Ancak acil olarak yapılması gereken mevcut su kaynaklarının kullanılması. İkinci su operasyonunda ise Karkamış'taki kanalları Cerablus'a çekeceğiz” dedi.


#Fırat Kalkanı operasyonu
#Mayınlı araziler
8 yıl önce