|

Cerablus'un inşasına Gaziantep'ten destek

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cerablus'ta aydınlatma, yol, hastane ve altyapı hizmetleriyle ilgili üzerlerine düşen ne varsa yaptıklarını belirtti.

Yeni Şafak
15:55 - 4/09/2016 Pazar
Güncelleme: 12:57 - 4/09/2016 Pazar
AA

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Cerablus'un öteden beri Karkamış ilçesi ve dolayısıyla da Gaziantep ile dostluğu bulunduğunu söyledi.



Terör unsurları nedeniyle bölgedeki insanların mağdur olduğuna işaret eden Şahin, Türk Silahlı Kuvvetleri Müşterek Özel Görev Kuvveti ve Koalisyon Hava Kuvvetlerince yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı sayesinde insanların rahat nefes almaya başladığını vurguladı.



Fırat Kalkanı Harekatı'nın ilk gününden itibaren bölge halkının ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçtiklerini belirten Şahin, şöyle devam etti:



  1. İlk günden itibaren bölgeye hazır gıda, sıcak yemek, çocuk oyuncakları ve diğer yaşamsal malzemeleri ulaştırdık. İlgili ekiplerimizi bölgeye yönlendirdik. Öte yandan, Cerablus'taki aydınlatma, yol, hastane ve altyapı gibi yapılması gereken ne varsa üzerimize düşeni yapıyoruz. Yani teknik ve insani ihtiyaçlar konusunda hızlı çalışıyoruz. Oraya belediye hizmetleri konusunda da yardımcı olacağız. Karkamış Belediyemiz çalışıyor, daha kapsamlı işlerde de biz devreye giriyoruz.

"Bayram gibi bayram yapalım istiyoruz"


Terör nedeniyle bölgeden uzaklaşan ailelerin, yeniden yerlerine dönmeye başladığını ifade eden Şahin, Kurban Bayramı'nı Cerablus'taki Suriyelilerle geçirmek istediklerini söyledi.



Şahin, şunları kaydetti:



  1. Terörden dolayı 5 bine kadar düşen nüfus 10 bin dolaylarına ulaştı. Birlikte gerçekten bayram yapalım istiyoruz. Hazırlıklarımızı da bu yönde yapıyoruz. Bölgede ordumuzun onayını alarak hareket ediyoruz. Bu anlamda o günün şartları bugün gibi olursa, Kurban Bayramı'nda hep birlikte Cerablus'ta bayram gibi bayram yapalım istiyoruz.
#Gaziantep
#Cerablus
#Fatma Şahin
8 yıl önce