|

Cezasız kalmadı

Diyarbakır’da yol kesip polis ve askere ateş açan PKK’lı teröristlere gereken cevap verildi. Diyarbakır Valiliği, PKK’lılara yönelik düzenlediği operasyonların bilonçosunu açıkladı. Hava ve karadan yürütülen operasyonlarda 25 PKK’lı terörist öldürüldü.

Yeni Şafak
04:00 - 29/08/2015 Cumartesi
Güncelleme: 03:34 - 29/08/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Terör örgütüne ağır bir darbe de Diyarbakır'da vuruldu. Yol kesip, hendek kuran, polise ve askere ateş terör örgütüne hava ve karadan operasyon düzenlendi. Diyarbakır Valiliği, güvenlik güçlerinin son günlerde düzenlediği operasyonlarda 20-25 PKK'lının öldürüldüğünü, tuzaklanan patlayıcıların da imha edildiğini açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamada, bölücü terör örgütü eylemlerinin vatandaşların ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütmekte ve seyehat etme haklarını kullanmalarını olumsuz etkilediği belirtildi.



HAVADAN KEŞİF YAPILDI


Kent genelinde yapılan operasyon ve çalışmalara da yer verilen açıklamada, vatandaşların güvenli şekilde seyehat etmelerinin sağlanması için Diyarbakır-Bingöl karayolunun Kocaköy-Kokulupınar mevkisi ile Lice-Duru Jandarma Karakol Komutanlığı arasında kalan yolda, hendek kazılarak yola patlayıcılarla tuzak kurulmuş olabileceğinin değerlendirilmesi ve terör tehdidi nedeniyle trafik akışının eski Hani yolu üzerinden sağlandığı vurgulandı. Diyarbakır-Bingöl karayolunu ulaşıma açmak maksadıyla Kocaköy, Hani ve Lice ilçeleri arasında kalan bölgelerde 17-25 Ağustos tarihlerinde operasyon yapıldığı belirtilen açıklamada, havadan keşif yapılarak terör örgütü hedeflerinin ve mensuplarının etkisiz hale getirildiği bildirildi.



ÖRGÜTE AĞIR DARBE


Açıklamada, operasyonel faaliyetlerin devam ettiği Hani ve Lice ilçeleri sınırlarında bulunan Gökçe-Gömeç bölgesinin 20 Ağustos-30 Ağustos tarihleri arasında 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildiği, bu alanlarda sivil vatandaşın zarar görmemesine azami özen gösterildiği, vatandaşlara kendi can güvenlikleri açısından ilan edilen alanlara girmemeleri önerisinde bulunulduğu aktarıldı. Operasyonlarda ateş destek unsurlarınca ve operasyon birliklerinin sıcak teması sonucunda 20-25 teröristin de etkisiz hale getirildiği belirtildi.



O PKK'lı öldürüldü


Erzincan- Kemah karayolunda yol kesen ve durmayan bir otomobile ateş açarak 64 yaşındaki Makbule Vural'ı öldüren PKK'lı teröristlerden biri ölü olarak ele geçirildi. Saldırı önceki gün saat 16.30'da Erzincan ile Kemah arasındaki karayolunda meydana geldi. Karayolunun Acemoğlu Boğazı kesiminde yolu kesen bir grup PKK'lı terörist, durdurdukları 2 aracın sürücü ve yolcularını indirdi, TIR ile hafif ticari aracı ateşe verdi. Bu sırada Erzincan'dan İliç İlçesi'ne otomobille giden, yanında 11 yaşındaki torunu G.İ., eşi F.V. ile yengesi Makbule Vural bulunan sürücü Ali Rıza Vural, teröristleri görünce durmadı. Teröristlerin açtığı ateş sonucu otomobilin arka koltuğunda oturan Makbule Vural hayatını kaybetti. Teröristlere yönelik başlatılan operasyonda sıcak temas sağlandı. Çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirildi.



CİZRE'DE 4 CENAZE DEFNEDİLDİ


Şırnak Cizre'de ise PKK'lı teröristlerin Garnizon Komutanlığına saldırması sonucu çıkan çatışmada ölen 4 kişi toprağa verildi. Dicle Elektrik Dağıtım AŞ (DEDAŞ) personeli Mesut Sanrı (39), Emin Yanaş (10) ve sağlık görevlisi Eyüp Ergen ile saldırının meydana geldiği saatlerde çöken duvarın altında kalarak hayatını kaybeden Baran Çağlı' (7) Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsilerinin ardından ailelerine teslim edildi. Ailelerine teslim edilen ve karayoluyla getirildikleri ilçede karşılanan cenazeler, Asri Mezarlık'ta toprağa verildi.




#pkk
#terör operasyonları
9 yıl önce