|

CHP Grup Başkanvekili Özel'den Baykal iddialarına yalanlama

CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'ın durumunun kritik olduğu iddialarına CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'den yalanlama geldi.

Yeni Şafak
07:25 - 18/10/2017 Çarşamba
Güncelleme: 07:34 - 18/10/2017 Çarşamba
IHA
CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal
CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal
CHP eski Genel Başkanı ve CHP Antalya Milletvekili
Deniz Baykal
, dün iki kez ameliyat edildi. Sabah saatlerinde beyin tomografisinde ödem ve kanama artışı izlenmesi nedeniyle ameliyata alınan Baykal’ın akşam saatlerinde de kafatasındaki basınç artışına müdahale edildi. Baykal'ın durumunun kritik olduğu iddialarına CHP Grup Başkanvekili
Özgür Özel
'den yalanlama geldi. Özel, Baykal’ın sağlık durumu hakkında, “Sağlığının kötüye gittiğine ilişkin yapılan haberler ve çok kötü haberlere ilişkin duyumların tamamı asılsızdır” dedi.

Fransa dönüşü hastaneye kaldırıldı

Baykal, Fransa Strasbourg’daki Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi’nin Genel Kurulu’na katılıp yurda döndükten sonra gece yarısı yüksek ateş, solunum sıkıntısı ve çarpıntı nedeniyle özel bir hastaneye kaldırılmıştı. Fransa’da zatürree hastalığına yakalandığı belirlenen Baykal’ın konuşma ve yürüme yetisinde bozukluk fark eden hekimler MR ve tomogrofisini çektikten sonra Baykal’ın beyninde pıhtı olduğunu tespit etmişti.


Geçmiş olsun ziyareti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Baykal'ın rahatsızlığı ile gelişmeleri yakından takip etti. Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş’den telefonla bilgi alan Erdoğan, daha sonra da Baykal’ın ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti. Beştepe’deki MGK toplantısı öncesinde, Baykal’ın kızı Prof. Dr. Aslı Baykal Ataman’ı telefonla arayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, son durumla ilgili bilgi aldı. Erdoğan akşam saatlerinde ise hastaneye giderek Baykal'ı ziyaret etti.

Başbakan Yıldırım, CHP Liderini aradı

Başbakan Binali Yıldırım da Deniz Baykal’ın sağlık durumu hakkında önce telefonla sonra ise hastaneye giderek bilgi aldı. Yıldırım, ayrıca CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

#Deniz Baykal
#CHP
7 yıl önce