|

CHP, KHK’ları AYM’ye taşıdı

TBMM'den geçen yasal düzenlemelerin çoğunu Anayasa Mahkemesi'ne götüren CHP, Olağanüstü Hal kapsamında çıkan Kanun Hükmünde Kararname'lerde (KHK) de aynı taktiği uyguladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/09/2016 Cumartesi
Güncelleme: 22:31 - 23/09/2016 Cuma
Yeni Şafak

Anamuhalefet partisi, OHAL döneminde ikinci kez çıkarılan 668 sayılı Kanun Hükmünde Kararname için Anayasa Mahkemesi'ne başvuru yaptı.



BAŞVURUYU GÖK YAPTI


Başvuruyu yapan CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, 15 Temmuz'dan sonra 8 KHK çıkarıldığını, çıkarılan ilk KHK olan 667 sayılı KHK'nın Meclis gündemine alındığını, görüşmelere başlandığını anlatan Gök, söz konusu KHK'ya ilişkin itirazlarını kanunlaştıktan sonra AYM'ye taşıyacaklarını kaydetti. Gök, Salı günü 669 sayılı KHK için, önümzüdeki günlerde de diğer KHK'lar için başvuru yapacaklarını belirtti.



OHAL KALKMALI


15 Temmuz'dan sonra başlatılan OHAL'in uzamasına tepki gösteren Gök, OHAL'le ilgili olarak “Demokratik ülkelerde keyfi olarak OHAL uygulanamaz. Türkiye'nin şu anda varılan uzlaşma ortamında bir olağanüstü hale değil, normalleşmeye, demokrasiyi daha da taçlandırmaya, insan hakları temeli üzerinde bütün hak ve hürriyetlerin özgürce korunmasına ihtiyacının var” dedi.


#OHAL
#CHP
#Anayasa Mahkemesi
8 yıl önce