|

CHP lideri Almanya’nın yalancı şahidi

Alman Focus dergisine verdiği röportajla Türkiye’ye öfke kusan CHP liderine tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Bozdağ, “Kılıçdaroğlu, adalet yürüyüşü değil adaylık devşirme yürüyüşü yaptı” dedi. Bozdağ, tek tip kıyafet düzenlemesinin de önümüzdeki süreçte çıkacak KHK’ya koyulabileceğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/08/2017 Salı
Güncelleme: 02:31 - 8/08/2017 Salı
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ

Gazete ve televizyonların Ankara temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı. Suriye’de olup biten her şeyin Türkiye’nin hem sınır güvenliği hem de ulusal güvenliği bakımından büyük önem arz ettiğini belirten Bozdağ özetle şunları söyledi:

ABD’nin terör örgütü DEAŞ’ı bertaraf etmek için tartışmasız terör örgütü olan PYD/YPG’yi kullanması büyük ve vahim bir hatadır. Biz bunu her defasında ifade ettik. Bundan sonra da ifade etmeye devam edeceğiz. Sınırlarımızın ötesinden gerek Afrin’den gerekse de başka bölgelerden Türkiye’ye dönük her türlü eylem, her türlü saldırı anında karşılık bulacaktır.

TEREDDÜT EDİLMEYECEK

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yakında Suriye’de önemli adımlarımız olacak’ sözleri) Türkiye bölgedeki çıkarlarını, bölgenin huzur ve barışını korumak için bütün hadiseleri yakından takip ediyor, bundan sonrada takip etmeye devam edecektir. Ülkemizin ve bölgemizin çıkarlar için gerekli adımları atmakta da tereddüt edilmeyecektir. Hangi adım ne zaman atılır, nasıl atılır buna dair değerlendirmeleri devletimizin ilgili birimleri, hükümetimizin bakanları, Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız yapıyorlardır.

KHK’YA KONULABİLİR

(FETÖ’cü sanıklara tek tip kıyafet düzenlemesi) Rengi konusunda bir belirsizlik yok ama kapsamıyla ilgili konuda bir yasal düzenleme ihtiyacı olduğunu ben de düşünüyorum. Bakanlık üzerinde çalışıyor, o çalışmayı hükümetimizle paylaşacak. Ondan sonra son şekli verilecek. Muhtemelen önümüzdeki süreçte çıkacak KHK’lardan birine o düzenleme konulabilir.

ALGI OLUŞTURMA ÇABASI

(Ayhan Oğan’ın açıklamaları) Türkiye Devleti, Türk milletinin binlerce yıldır süren devlet geleneğinin son temsilcisidir. Türk milletinin kurduğu son devlettir. AK Parti’nin içinden çıkan cumhuriyet hükümetinin veya AK Parti kadrolarının devletle sorunu varmış gibi gösterilmesi AK Parti’ye ve bu kadrolara yapılan çok büyük saygısızlıktır, çok büyük bir haksızlıktır. Böyle bir şey olamaz. 2019’a giderken milletin kararlarını etkilemek için çok daha farklı algı operasyonlarına şahit olacağız. Herkes biliyor ki AK Parti’nin, Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Hükümetimizin görüşleri bu konuda çok nettir, açıktır.

2019’A ZEMİN HAZIRLIYOR

(Adalet yürüyüşü) CHP’den ayrı bir Kılıçdaroğlu figürü ortaya çıkarılıyor. Benim kanaatim kendisi 2019’da adaylık için zemin hazırlıyor. Bu mitingi de adaylığının ilk ilanıdır. Adalet mitingi değil kesinlikle adaylık mitingiydi. O adaylık mitingi, çok açık yani. Kılıçdaroğlu, adalet mitingi değil, bir adaylık mitingi yaptı. Adalet yürüyüşü değil, adaylık devşirme yürüyüşü yaptı. Bundan sonra bunun altını tahkim edecektir. 

  • Türk turizmine bomba atmıştır
  • CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Alman Focus dergisine verdiği röportaja sert tepki gösteren Bozdağ, “Türk turizmine bir bomba attığı gibi Türk ekonomisine de bir bomba atmaktır bu. Ben, Focus dergisine verdiği röportajı baştan sona okudum. Röportajlarda sorulardan sonraki kısımlar tırnak içidir. Ben şimdi soruyorum; Türkiye’de siyaset yapan ve Türk halkından iktidar olmak için oy isteyen birisi, Türkiye’nin ekonomisi kötüye gitsin, Türkiye’ye turist gelmesin, turizmi geriye gitsin diye açıklama yapabilir mi? İşte görüyoruz örneğini açıklama.... Focus dergisindeki mülakatın baştan sona değerlendirmesini görünce Almanya’nın üzerinde durduğu konularda, Almanya’nın istediği cevapları almak için sorulmuş sorular” dedi. Kılıçdaroğlu’nun ifadelerinin ahlaki ve doğru olmadığını belirten Bozdağ, “Milli bir siyasetin, milli bir siyasetçinin yapacağı bir iş hiç değildir. Kılıçdaroğlu bu yaptıklarıyla kendi milletine ve kendi devletinin aleyhine kanaatlerin pekişmesine ve Türkiye’ye ve Türk milletine dönük kirli algı operasyonlarının gerçekmiş gibi kabulüne yol açan bir yalancı şahitlik yapmıştır. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir” diye konuştu.

#Bekir Bozdağ
#Kemal Kılıçdaroğlu
#Ak Parti
#CHP
#Almanya
7 yıl önce