|

CHP nereden talimat aldı?

Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek, CHP'nin komisyon raporuna yazdığı muhalefet şerhine tepki göstererek "Millete ihanettir" dedi. Petek ayrıca, darbe girişimini başta kabul eden CHP'nin nereden talimat alarak fikir değiştirdiğini açıklaması gerektiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:54 - 23/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek
Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek

Meclis FETÖ Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu Başkanı, AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, komisyonun çalışmaları ve sonrasında ana muhalefet partisi CHP’nin yazdığı şerhle ilgili yazılı açıklama yaptı. Petek açıklamasında komisyonun, FETÖ/PDY ve 15 Temmuz hain darbe girişimini tüm yönleriyle araştırarak, TBMM’nin kendisine verdiği görevi en iyi şekilde yerine getirip, objektif bir yaklaşımla, delillere dayanan, gerçekçi, kapsamlı, referans alınacak Cumhuriyet tarihinin en önemli raporunu Meclis Başkanlığına sunduğunu belirtti. Hain terör örgütünün ipliğini pazara çıkaran raporlarının sonuna kadar arkasında olduklarını vurgulayan Petek, CHP’li komisyon üyelerinin, 15 Temmuz darbe girişimine “senaryo” diyen iddialara katılmadıklarını 13 Ekim 2016 tarihli tutanaklarda açıkça ifade etmelerine rağmen rapora yazdıkları muhalefet şerhinde “kontrollü darbe” diyerek, komisyonun tutanakları, toplanan bilgi, belgeler ve özellikle kendi beyanlarıyla çelişir bir iddiada bulunduğunu kaydetti.

ÇAMUR ATMAYA BAŞLADILAR

Petek’in, açıklamasında şu ifadelere yer aldı: “Kontrollü darbe ve senaryo iddiaları, FETÖ’nün söylemi olduğu gerçeği karşısında CHP açıkça FETÖ ile aynı çizgide paralel hareket ettiğini ortaya koymuştur. CHP şimdilerde bu söylemlerinden çark etmeye çalışsa da raporumuza yazdıkları muhalefet şerhinin başlığı ‘Öngörülen, Önlenmeyen ve Sonuçları Kullanılan Kontrollü Darbe’ başlığını taşımaktadır. Açık ve net bir ifade ile kullanılan bu başlık milletimize ihanettir. Başlangıçta senaryo söylemlerini reddettiği halde geldiğimiz süreçte FETÖ söylemlerini muhalefet şerhine başlık yapan CHP, nereden talimat alarak fikir değiştirdiğini açıklamalıdır. Komisyonumuz raporunda bu gerçeklerin ifade edilmesiyle CHP suçluluk telaşına kapılmış, Komisyon Başkanı olarak tarafıma ve komisyon üyelerimize çamur atmaya kalkışmıştır.”

#Reşat Petek
#CHP
#Kemal Kılıçdaroğlu
#FETÖ
7 yıl önce