|

CHP parkı 160 milyona sattı

CHP’li Büyükçekmece Belediyesi, ilçenin en büyük yeşil alanı olan Albatros Parkı’nı 160 milyon TL’ye sattı. Büyükçekmece’nin Gezi Parkı olarak adlandırılan 30 bin metrekarelik yeşil alanın yerine konut, AVM, otel gibi ticari alanlar inşa edilecek. Büyükçekmece halkı satışa büyük tepki gösterirken, konuyu adli makamlara taşıyacaklarını belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 27/04/2017 Perşembe
Güncelleme: 07:27 - 27/04/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Büyükçekmece sahilinde yer alan ve çevrecilerin satılmaması için direndiği Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazi, 11 Nisan’daki ihale ile ‘Ortak Girişim’ teklifi veren iki şirkete 160 milyon 30 bin liraya satıldı.
Büyükçekmece sahilinde yer alan ve çevrecilerin satılmaması için direndiği Albatros Parkı diye bilinen 30 dönümlük arazi, 11 Nisan’daki ihale ile ‘Ortak Girişim’ teklifi veren iki şirkete 160 milyon 30 bin liraya satıldı.

Büyükçekmece’nin en önemli yeşil alanlarından biri olan, denize nazır konumuyla halkın yoğun ilgi gösterdiği Albatros Parkı yerini beton yığınlarına bırakacak. CHP’li Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün her fırsatta ‘Satacağım’ dediği Albatros Parkı, 11 Nisan’da yapılan ihalenin ardından hasılat paylaşımı ile 160 milyon 30 bin TL’ye Demir Grup Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.-SKY Investment Group Gayri Menkul Ticaret A.Ş. ortak girişim grubuna satıldı.

İMAR PLANINI DEĞİŞTİRDİ, SATTI

Albatros Parkı, yıllardır halkın soysal yaşam alanı olarak kullanılıyordu. Ardından parkın kullanım hakkı Büyükçekmece Belediyesi’ne devredildi. 1972’de imara açılan park, birçok kez satılmak istense de gerek halkın büyük tepkisi gerekse de yetersiz görülen teklifler nedeniyle satılamadı. Bunun üzerine yüzde 40 ticaret ve konut yüzde 60 turizm alanı olan imar planları geçen yıl Haziran ayındaki İBB Meclis toplantısında yüzde 60 ticaret ve konut yüzde 40 turizm alanı olarak oy çokluğuyla değiştirildi. Ardından 11 Nisan’da yapılan ihaleyle satış gerçekleşti.

BETONA KURBAN EDİLDİ

Parkın betonlaştırmasına en çok karşı çıkan gruplardan Büyükçekmece Sosyal Demokrasi Platformu Başkanı Mehtap Tazegül, Yeni Şafak’a şunları şöyledi: "Albatros Parkı Büyükçekmece’nin akciğerleriydi. Yüz binlerce insanın sosyal yaşam alanı olarak kullandığı alan belediyeye devredildikten sonra ekonomik çıkarlara kurban edildi. Önce yavaş yavaş ağaçlar kesilmeye başlandı. Şimdi de tamamen satıldı. Halkın piknik ve dinlenme alanı olarak kullandığı alan betonlaşmaya kurban edildi. Belediye halkın talebine sırtını dönerek skandal bir karara imza attı."

Kılıçdaroğlu
sözünü tutmadı

Atatürk Mahallesi Muhtarı Alkış Barış Albatros Parkı'nın durumunu bizzat Kemal Kılıçdaroğlu'yla görüştüğünü belirterek, “Kılıçdaroğlu bana, ‘Artık konu bende. Sen mahallendeki yurttaşlara bu durumu ilet. Gönülleri rahat olsun. Bizzat bu durumla ilgileneceğim’ demişti. Ancak verilen söz tutulmadı. Doğa, deniz ve gökyüzü keyfini yaşadığımız parkın yerinde şimdi betonlar yükselecek. Büyükçekmece’nin Gezi Parkı talan edildi. Konuyla ilgili mahkemeye dava açtık. Belediye yasal hakkını kullanıp satışı gerçekleştirdi ama halkın yeşil alan hakkı var. Hakkımız çalındı, haram olsun” diye konuştu.


#​CHP
#Büyükçekmece Belediyesi
#Albatros Parkı
7 yıl önce