|

CHP şikayet kampanyası başlattı

Adalet Bakanı Bozdağ, "CHP, bütün herkesi şikayet edip, fezlekesi olmayan herkesi fezlekeli hale getirmek için bir kampanya yürütüyor. Samimi bir yaklaşım değil" dedi.

Yeni Şafak
15:13 - 29/03/2016 Salı
Güncelleme: 12:19 - 29/03/2016 Salı
AA

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Dokunulmazlıklar konusunda Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun teklifinin net olduğunu, siyasi partilerin tutumlarının da göründüğünü belirten Bozdağ, "Şimdi MHP koyduğu şartlarla 'Ben buna yokum' dedi, benim gördüğüm. CHP'nin şartları da bana göre nasıl yok olacaklarını anlatan şartlar. Ön şarta bağlı evetleri var. Yani ön şartları olmazsa bu öneriye 'evet' demeyeceklerini ifade ediyorlar. Dolayısıyla benim kanaatim, CHP'nin şeyi de buna 'hayır' cevabıdır. Ama şu anda bizim önerimizle ilgili bir hazırlık yapıyor grubumuz. Son durumunu bilmiyorum." dedi.



Başka bir soru üzerine Bozdağ, CHP'nin Türkiye'nin her tarafında il teşkilatları aracılığıyla şikayet kampanyası başlattığını vurgulayarak, "Herhalde herkesi şikayet edip fezlekesi olmayan herkesi fezlekeli hale getirmek için bir kampanya yürütüyor CHP. Samimi bir yaklaşım değil, yaptıkları etik de doğru da değil. Böyle bir şey olmaz." ifadesini kullandı.



Bozdağ, "Bizim dediğimiz çok net. Şimdi siz birisi hakkında şikayette bulunursanız, o fezlekeye hiç dönüşmeyebilir. Savcılık işleme koymaz veya takipsizlik verir, buraya gelmeyebilir. Fezleke demek, savcının ciddi bulduğu ve Meclis'in bu konuda karar vermesini arzu ettiği bir iddiayla ilgilidir. Ona ne yapıyor şimdi? Herkes hakkında bir dilekçe verdiğiniz an UYAP'a giriyor. Hepimizin hakkında bir dilekçe verdiğiniz an UYAP'a giriyor. Bu, doğru bir yaklaşım değil. O zaman herkes, herkesle ilgili dilekçe verir, 550 milletvekili bir saat içinde hepsi fezlekeli olur. Böyle bir şey olabilir mi?" diye konuştu.



#Adalet Bakanı Bekir Bozdağ
#AK Parti Grup Toplantısı
8 yıl önce
default-profile-img