|

CHP siyasetin üfürükçüsü oldu

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Van'da asılan afişlerle ilgili olarak, “Reklam kampanyalarına bakın, neler asmışlar. Musluklarından kan akıyor. CHP'nin musluğundan da sadece 'tıs' sesi geliyor. Sadece üflüyorlar, bunlar üfürükçü, üfürükçü… Siyasetin üfürükçüsü oldu bunlar" dedi.

Yeni Şafak
20:04 - 2/05/2015 Cumartesi
Güncelleme: 17:11 - 2/05/2015 Cumartesi
IHA

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Van'da asılan afişlerle ilgili olarak, “Reklam kampanyalarına bakın, neler asmışlar. Musluklarından kan akıyor. Onların musluklarından kan akıyor. Bizim musluklarımız bal akıyor, şerbet akıyor. Bir de CHP var onun musluğundan da sadece 'tıs' sesi geliyor. Palavra siyaset yapıyor. Sadece üflüyorlar, bunlar üfürükçü, üfürükçü… Siyasetin üfürükçüsü oldu bunlar" dedi.


AK Parti'nin Konya Yolu üzerindeki seçim merkezinin açılışı adeta bir miting havasında geçti. Açılış törenine, Başbakan Yardımcıları Yalçın Akdoğan ve Ali Babacan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, AK Parti Ankara İl Başkanı Nedim Yamalı, AK Parti Ankara Milletvekili adayları ve çok sayıda partilinin katıldı.


Açılışta konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, AK Parti'nin herhangi bir parti olmadığını, AK Parti'nin bu milletin partisi ve AK Parti hükümetinin bu milletin iktidarı olduğunu vurguladı.


2002'de milletin yönetime el koyduğunu ifade eden Akdoğan, kötü gidişata 'dur' dediğini söyledi.


7 Haziran seçimlerinin sıradan bir seçim olmadığını, bir referandum olduğunu söyleyen Akdoğan, “Eski Türkiye'ye geri dönmek isteyenlerle yeni Türkiye kurmak isteyenler arasında bir tercihte bulunacak milletimiz. Eski Türkiye deyince ne anlıyoruz, krizler ülkesi, gerilimler ülkesi Türkiye'yi, koalisyonlar ülkesi Türkiye'yi anlıyoruz. 90 yılından sonra 2002'ye kadar Özal'ın son döneminden itibaren Türkiye çok parçalı koalisyonlarla yönetildi. Türkiye yönetilemedi. Memurun maaşını ödeyemeyen bir Türkiye devraldık. Ekonomik, siyasi krizler, beceriksiz yönetimler Türkiye'yi uçurumun kenarına getirmişti. Millet baktı ki Türkiye uçurumdan yuvarlanacak 2001 yılında Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde kurulan AK Parti'yi 2002 yılında iktidara taşıdı" diye konuştu.


“ŞİMDİ TAYYİP ERDOĞAN KARŞITLIĞIYLA BİRARAYA GELDİLER"

Akdoğan, Türkiye'nin güçlü iktidarıyla her yıl daha da fazla büyüdüğüne dikkat çekti. AK Parti iktidarının Türkiye'yi üç kat büyüttüğünü dile getiren Akdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:


“Hem ekonomik olarak büyüttük hem demokrasi açısından büyüttük. Hak ve özgürlükler açısından geliştirdik. Şimdi birileri diyorlar ki, 'biz eski Türkiye'ye nasıl dönebiliriz. Bu koalisyonlar dönemine nasıl dönebiliriz. Nasıl krizler dönemine geri gidebiliriz.' Bu millet size izin vermez. Bu millet elde ettiği kazanımların değerini çok iyi biliyor. O eski Türkiye özlemcileri kimler? Muhalefetteki bütün partileri sayın. Yanına paralelcileri ekleyin. Yanına sermaye baronlarını, medya patronlarını ekleyin. Kim varsa içeridekiler ve dışarıdakiler bunlar aslında uzun zamandır rahatsızlar. Şimdi Tayyip Erdoğan karşıtlığıyla bir araya geldiler."


“SADECE ÜFLÜYORLAR, BUNLAR ÜFÜRÜKÇÜ“

Türkiye'nin herkes küçülürken büyüdüğünün altını çizen Akdoğan, Türkiye'nin dev projeler yaptığını ve IMF'ye bağımlılıktan kurtulduğuna dikkat çekti.


“Birileri diyor ki bu Türkiye fazla oluyor" diyen Akdoğan, “Birileri 'Türkiye bölgesel bir aktör oldu' diyor. Birileri bu gidişata 'dur' demek istiyor. Bunu nasıl sağlarız AK Parti'ye çelme takarak. Tayyip Erdoğan'a çelme takarak. Ahmet Davutoğlu'na durdurarak. İşte o eski Türkiye özlemcileri ve yeni Türkiye'yi kurmak isteyenler bu ikisi arasında büyük bir mücadele var. Onlar şimdi küçük bir partinin kuyruğuna takıldılar. Düne kadar demediklerini bırakmıyorlardı. Şimdi ondan medet umar hale geldiler. Kim onlar, reklam kampanyalarına bakın, neler asmışlar. Musluklarından kan akıyor. Onların musluklarından kan akıyor. Bizim musluklarımız bal akıyor, şerbet akıyor. Birde CHP var onun musluğundan da sadece 'tıs' sesi geliyor. Palavra siyaset yapıyor. Sadece üflüyorlar, bunlar üfürükçü, üfürükçü… Siyasetin üfürükçüsü oldu bunlar. Hiçbir politika ortaya koydukları yok. Bir vizyon ortaya koydukları yok. Bir siyaset ortaya koydukları yok. Bir proje ortaya koydukları yok. Sadece ne diyorlar, 'ben üç fazlasını, beş fazlasını veririm' diyorlar. Millet sizin ne mal olduğunuzu biliyor. Geçmişinizi, dün ne yaptığınızı biliyor. Son birkaç haftada söylediklerinize bakarak oy vermeyecek" dedi.


“HEPSİNİ SANDIĞA GÖMECEĞİZ İNŞALLAH"

Çözüm sürecine muhalefet partilerinin destek vermediğini, şimdi kol kola girdiklerini vurgulayan Akdoğan, “MHP ile HDP yan yana gelebilir mi?" diye sordu.


CHP'nin bugüne kadar hiçbir adımı desteklemediğine dikkat çeken Akdoğan, “Millet bunları unutmadı. Millet bunlara bakacak ve öyle oy kullanacak. Yeni Türkiye'de vesayetçi anlayışa, derin devlete, paralel yapılanmaya yer yok. Bunların hepsini sandığa gömeceğiz inşallah ve diyeceğiz ki, 'Biz artık yeni Türkiye'yi kuruyoruz eski Türkiye'ye geri dönüş yok.' 7 Haziran seçimleri bir milat olacak. Yeni Türkiye'nin kuruluşunda bir doğum günü olacak inşallah. Türkiye eğer AK Parti sandıktan güçlü bir şekilde çıkmazsa sadece 2001'e dönmez 50 yıl geriye gider. Eğer güven ve istikrar sürsün istiyorsak AK Parti güçlü bir şekilde sandıktan çıkmalı. Çözüm süreci başarıya ulaşsın istiyorsak AK Parti güçlü bir şekilde çıkmalı. Yeni anayasa yapılsın istiyorsak AK Parti sandıktan güçlü bir şekilde çıkmalı" ifadelerini kullandı.


“TÜRKİYE'NİN KENDİ İÇ DÜZENİNİ BOZMAK İSTEYENLER VAR MAALESEF"

7 Haziran seçimlerin çok az bir zaman kaldığını dile getiren Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin gelecek en az 4 yılını, 2023 yılını belirleyecek olan seçimler olduğunu kaydetti.


Babacan, 7 Haziran seçimlerinin çok önemli olduğunu ve bu seçimden sonra üç seçimin 2019'da birleştiğini söyledi. Yerel seçimlerin, milletvekili seçimlerinin ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin 2019 birleştiğini vurgulayan Babacan, “En az dört yılın belirleyicisi bu seçim. Şuanda Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafya zor bir coğrafya. Bunun farkında olacağız. Bakın bizim coğrafyamızda neler neler oluyor. Hemen yanı başımızdaki Suriye'de iç savaş var. 300 bin insan öldü. Yaklaşık 2 milyon Suriyeli kardeşimizi biz burada misafir ediyoruz. Irak'ta gün geçmiyor ki bir başka bombalama eylemi olmasın. Gün geçmiyor ki 50-100 kişi ölmesin. Bir istikrarsızlık söz konusu. Hemen kuzeyimizde, Rusya-Ukrayna birbirleriyle ciddi problemleri var ve her iki ülkenin ekonomisi daralıyor, küçülüyor. Böyle bir dönemden geçiriyoruz. Bakın böyle bir ortamda gerçekten Türkiye'nin çok çok dikkat etmesi lazım. Türkiye'nin de kendi iç düzenini bozmak isteyenler var maalesef. Bizim içimizde de oyun oynamak isteyenler var. Türkiye'yi kıskananlar var, Türkiye'yi çekemeyenler var. Türkiye'nin bölgedeki ve dünyadaki etkinliğinden rahatsız olanlar var. Bunun farkında olacağız" diye konuştu.


“TÜRKİYE'Yİ İÇTEN VURMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Babacan, Türkiye'deki düzeni bozmak isteyenlerin Türkiye'yi içten vurmaya çalıştıklarının altını çizdi. Türkiye'nin içindeki birliği ve beraberliği bozmaya çalıştıklarını sözlerine ekleyen Babacan, konuşmasına şöyle devam etti:


“İçimizdeki kardeşliği bozmaya çalışıyorlar. Türkiye'nin siyasi istikrarını bozmaya çalışıyorlar. Bu oyunların hepsinin farkında olmamız lazım. Bakın size sadece birkaç tane rakam vereceğim. Bizden önceki koalisyon döneminin üç buçuk yıl iktidarda kaldı. Bu üç buçuk yılın toplam enflasyonu yüzde 303. O dönemde Türk lirasının değeri tam üçte birine düşmüş. Bakın şimdi partiler seçim beyannamesi açıklıyor. Diğer partilerin seçim beyannamelerine bir bakın. Herhangi birisinde yaptıklarıyla tek bir cümle görebilecek misiniz? CHP dünün partisi mi değil.Peki bunlar hiç iktidarda olmadı mı, oldu. Peki seçim beyannamelerine biz iktidardayken 'şunu şunu yaptık' diye yazabilecekleri tek bir kelime, tek bir cümle yok. Ne yapıyorlar ancak laf. Biz iş yapıyoruz" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından dualarla seçim bürosunun açılışı yapıldı.

#Yalçın Akdoğan
#Başbakan Yardımcısı
#CHP
9 yıl önce